Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Καταγγελία σοκ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Αισχρή συνωμοσία κατά των παιδιών των Ελλήνων με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Χορηγούμενο

Η λέξη «συνωμοσία», είναι πολύ της μόδας. Κυρίως χρησιμοποιείται με το πρόθεμα «θεωρία». Προκειμένου να υποβαθμίσει κάποια αποκάλυψη ή να καταδείξει ένα εξόφθαλμο ψέμα το οποίο διακινείται για συγκεκριμένους σκοπούς.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, δεν έχουμε να κάνουμε με μία θεωρία συνωμοσίας. Αλλά με μία χυδαία, δολοφονική συνωμοσία κατά των παιδιών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα δεν το αποκαλύπτει κάποιος περιθωριακός δημοσιογράφος, αλλά το εμβληματικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με επίσημη ανακοίνωση του.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Το κρυστάλλινης λειτουργίας και προθέσεων Ίδρυμα, είχε ανακοινώσει δωρεά – μαμούθ για τρία νοσοκομεία: Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο εκτός Αττικής, που θα κάλυπτε τις πολύ αυξημένες ανάγκες ουσιαστικά όλης της βόρειας Ελλάδας. Στην σκιά μάλιστα δύο τραγικών θανάτων, του 6χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, από Στρεπτόκοκκο και του 2,5 ετών κοριτσιού, επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν μόνο από τα γεγονότα που συνέβησαν εντός 24 ωρών την σημασία της συγκεκριμένης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ένα πραγματικό δώρο ζωής για τα παιδιά μας.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος περιελάμβανε επίσης δύο νέα νοσοκομεία σε Κομοτηνή και Σπάρτη. Και τα τρία έργα εντάσσονται στη διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος, που ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα. Ένα κολοσσιαίο ποσό, το οποίο αποτελεί πραγματική δωρεά και όχι κάποια επικοινωνιακή πομφόλυγα για να προβάρουν κάποιοι κοστούμια.

Η διάλυση του ΕΣΥ

Σε οποιαδήποτε χώρα του πολιτισμένου κόσμου λοιπόν, ο κυβερνητικός και Κρατικός μηχανισμός θα είχε «πέσει επάνω» στην συγκεκριμένη δωρεά. Προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η αποσάρθρωση του ΕΣΥ ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους, μετατρέποντας την πανδημία σε εθνική τραγωδία με 36,000 νεκρούς.

Αυτό που συνέβη λοιπόν είναι αδιανόητο. Είναι ασύλληπτο και χυδαίο. Είναι προσβλητικό, είναι δολοφονικό.

Η φρικτή εξέλιξη δημοσιοποιήθηκε με την επίσημη επιστολή του Ιδρύματος η οποία αναφέρει:

«Διαπιστώθηκε ότι οι οικονομικές προσφορές των διαγωνιζομένων εταιρειών υπερβαίνουν σημαντικά και μάλλον ανεξήγητα τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από τον ενδελεχή και σε βάθος χρόνου σχεδιασμό της Ομάδας Μελέτης του έργου».

Με απλά λόγια, η δωρεά του ιδρύματος ναυαγεί! Διότι οι κατασκευαστικές εταιρείες κατέθεσαν ανεξήγητα υψηλές προσφορές που υπερβαίνουν κατά πολύ τον τεράστιο προϋπολογισμό του έργου.

Αναφέρει επίσης η επιστολή του Ιδρύματος:

«Ολες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες), ακόμη και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.λπ.). Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα, αδύνατη».

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, έπειτα από μία τέτοια ανακοίνωση, θα είχε γκρεμιστεί συθέμελα η κυβέρνηση. Η οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα είχε επιτρέψει μία τέτοια εξέλιξη.

Στην Ελλάδα όμως, αυτή η φρικτή υπόθεση απλώς αποσιωπήθηκε.

Στην χώρα όπου οι μεγάλες κατασκευαστικές καταγράφουν κέρδη δισεκατομμυρίων είτε ως εταιρείες είτε ως όμιλοι επιχειρήσεων, οι ζωές των παιδιών μας μεταφράζονται σε αργύρια στις τσέπες ολιγαρχών. Νταβατζήδων, που θα έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής.

Η κυβέρνηση φυσικά φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για αυτά τα υπερκέρδη των κατασκευαστικών. Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να τους πιέσει, ώστε να προχωρήσει η δωρεά έστω και με τη δική τους συμβολή.

Εάν όμως κρίνουμε από την πολιτική της κυβέρνησης και του Θάνου Πλεύρη, έναντι των παιδιατρικών νοσοκομείων – χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτά που συμβαίνουν στο «Αγία Σοφία», εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη δωρεά δεν υποστηρίζεται από την κυβέρνηση ακριβώς επειδή αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κοινώς, αφαιρεί κέρδη από τους καρχαρίες της ιδιωτικής υγείας που τα τελευταία χρόνια λυμαίνονται το κράτος με κυβερνητική εντολή.

Πρόκειται για μία πραγματική συνωμοσία κατά των παιδιών των Ελλήνων.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button