Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

‘Καζάνι που βράζει’ το Κόσοβο: Το ΝΑΤΟ στέλνει ενισχυμένες στρατιωτικές δυνάμεις!

Χορηγούμενο

Περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις στο βόρειο Κόσοβο είναι έτοιμο να στείλει το ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε, μετά τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν.

Η αναταραχή εντάθηκε μετά τις εκλογές του Απριλίου που μποϊκόταραν οι Σέρβοι. Τη νίκη σε τέσσερις δήμους με σερβική πλειοψηφία πληθυσμού, πήραν υποψήφιοι αλβανικής εθνότητας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Σέρβων.

«Το ΝΑΤΟ θα παραμείνει σε εγρήγορση. Το μήνυμά μας προς το Βελιγράδι και την Πρίστινα είναι πως πρέπει να δεσμευθούν με καλή πίστη στον διάλογο που οργανώνει η ΕΕ», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ στο Όσλο.

Μάλιστα είπε πως η συμμαχία είναι έτοιμη να στείλει και περισσότερους στρατιώτες επιπλέον των 700 που είναι ήδη καθ’ οδόν για να ενισχύσουν την υπάρχουσα δύναμη των 4.000 στο Κόσοβο, μετά τον τραυματισμό 30 μελών της ειρηνευτικής δύναμης και 52 Σέρβων διαδηλωτών στα επεισόδια της Δευτέρας.

Η Σερβία χρειάζεται να συμβιβαστεί με το παρελθόν της, δήλωσε η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι στο Reuters, το περιθώριο ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στη Μολδαβία, κατηγορώντας το Βελιγράδι ότι αποσταθεροποιεί το Κόσοβο υποστηρίζοντας «εγκληματικές συμμορίες» στον βορρά.

Σε δηλώσεις του στη σύνοδο κορυφής στη Μολδαβία, ο Βούτσιτς είπε πως το Κόσοβο θα πρέπει να αποσύρει τους «λεγόμενους δημάρχους» σε τέσσερις δήμους και πως ένα τέτοιο βήμα θα βοηθούσε στην εκτόνωση της έντασης.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button