Χορηγούμενο
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Ο συγκλονιστικός επικήδειος λόγος του Παύλου: «Δεν είναι αυτό το τέλος, πατέρα…»

Χορηγούμενο

Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στη Μητρόπολη Αθηνών.

«Ισχύς μου η αγάπη του λαού ήταν και θα είναι ο κανόνας της οικογενείας μας» ανέφερε ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε στη Μητρόπολη Αθηνών, μετά την εξόδιο ακολουθία.

Ο επικήδειος λόγο του Παύλου για τον πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Συγκινημένος ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανέφερε: «Πατέρα, παππού, ολυμπιονίκη, έφτασε η θλιβερή μέρα του αποχωρισμού. Για μας τα παιδιά, για όλους όσοι ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου.

Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη και στην καρδιά μας. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλέα Παύλο, τίμησες όμως την παρακαταθήκη του και ανέλαβες τις ευθύνες του διαδόχου του ελληνικού θρόνου, που παρέλαβες το ξίφος του αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Σου είπε: «Αφιέρωσε τη ζωή σου στην ευτυχία της πατρίδας» καμία πιο αξιόλογη αποστολή δεν υπάρχει. Προτιμότερο να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός και η χώρα. Θεράπευε την προσβολή δια της συγγνώμης».

«Είναι σύμβολο τιμής, ένας ιερός κανόνας συμπεριφοράς για εμάς. Δόξασες τη χώρα με το χρυσό μετάλλιο το 1960. Έφερες τιμή στη γαλανόλευκη σημαία μας και στην πατρίδα μας. Ήταν μια δύσκολη εποχή όταν ανέβηκες στο θρόνο, με συγκρούσεις και πάθη αβυσσαλέα και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν ήθελε κανείς. Προσπάθησε σθεναρά να ανατρέψεις τους πραξικοπηματίες όμως η προσπάθεια απέτυχε. Δεν ήθελες να γίνεις αιτία μιας νέας αιματοχυσίας. Δέχτηκες την απόφαση του ελληνικού λαού».

«Η αποφασιστική επιρροή στην Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας ήταν από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου. Η οικογένεια ήταν το παν για εσένα και τη μητέρα μας. Πιστεύατε ότι είναι το θεμέλιο της κοινωνίας. Ο θεός σας αξίωσε, πατέρα, να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας που αγάπησες όσο τίποτα σε όλη σου τη ζωή.

Όπως μας δίδαξες όλα αυτά τα χρόνια, εμείς τα παιδιά, τα εγγόνια σου, που είναι το μέλλον της οικογενείας σου προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην Ελλάδα».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, αναλυτικά, τον συγκλονιστικό επικήδειο λόγο του Παύλου για τον πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button