Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Κολωνός: Σάλος με τις αποκαλύψεις Λιάγκα για την 12χρονη και τους βιασμούς της! Γερή ‘καμπάνα’ από το ΕΣΡ!

Χορηγούμενο

Σάλος είχε ξεσπάσει πριν από μερικούς μήνες όταν ο Γιώργος Λιάγκας δήλωνε από τον αέρα της εκπομπής «Πρωινό» ότι έλαβε στο κινητό του υλικό από τους βιασμούς του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, με κατηγορούμενο ως βασικό εγκέφαλο, τον Ηλία Μίχο.

Τελικά, για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση του Κολωνού ο γνωστός παρουσιαστής, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλλε πρόστιμα 190.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η ‘καμπάνα’ από το ΕΣΡ

Συγκεκριμένα, ο σταθμός τιμωρήθηκε με:

50.000 ευρώ για «για παράνομη ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας». Με 50.000 ευρώ για «προσβολή προσώπου». Με 50.000 ευρώ για «υποβάθμιση προγράμματος» και με 40.000 ευρώ για «παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ, από την εκπομπή μεταδόθηκαν πολλά στοιχεία που έκαναν «απολύτως εφικτή την ταυτοποίηση του φερόμενου θύματος». Ενώ έγινε «αναλυτική περιγραφή στο κοινό των σεξουαλικής φύσεως πράξεων στις οποίες φέρεται να είχε υποχρεωθεί να προβεί η ανήλικη». Και αναφέρθηκαν «υποτιμητικοί για την ανήλικη ισχυρισμοί του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης και τρίτων προσώπων».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η ολομέλεια της Ανεξάρτητης Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής «επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ, ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤΕΝΝΑ, τη διοικητική κύρωση του προστίμου:

α) Των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για παράνομη ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

β) Των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για προσβολή προσώπου.

γ)Των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για υποβάθμιση προγράμματος.

δ)Των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ για παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασία».

Οι αποκαλύψεις του Λιάγκα για την 12χρονη που προκάλεσαν σάλο

Μάλιστα, για τα λεγόμενα του Λιάγκα ότι του έλαβε υλικό στο τηλέφωνό του, αναφέρεται στην απόφαση:

«Προβάλλεται από τον κεντρικό παρουσιαστή της υπόθεσης ο ισχυρισμός ότι βλέπει στο κινητό του φωτογραφίες που απεικονίζουν το ανήλικο κορίτσι και τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης. Με παράλληλη περιγραφή των όσων απεικονίζουν οι φωτογραφίες αυτές (από σημείο 01:50:20 έως σημείο 01:54:20 του υπηρεσιακού αρχείου περιεχομένου προγράμματος). Στην εκπομπή της επόμενης ημέρας, ο ως άνω παρουσιαστής επιχειρεί να ανασκευάσει τα όσα ανέφερε.

Ισχυριζόμενος ότι περιέγραφε πληροφορίες που μόλις είχε λάβει στο κινητό του για το περιεχόμενο του υπάρχοντος φωτογραφικού υλικού. Ακόμα όμως και αν γινόταν αποδεκτός ο ισχυρισμός αυτός, θα επρόκειτο και πάλι προφανώς για πληροφορίες από στοιχεία της μυστικής ποινικής προδικασίας».

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button