Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Μάικλ Τζάκσον: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις τελευταίες του στιγμές!

Στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες 15 χρόνια μετά το θάνατό του

Χορηγούμενο

Μάικλ Τζάκσον: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις τελευταίες του στιγμές! Στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες 15 χρόνια μετά το θάνατό του

Μάικλ Τζάκσον: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις τελευταίες του στιγμές – Οι τελευταίες στιγμές του Μάικλ Τζάκσον ήρθαν στο φως με τραγικές λεπτομέρειες, καθώς φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή.

Ο Μάικλ Τζάκσον απεβίωσε στις 25 Ιουνίου 2009, από καρδιακή ανακοπή λόγω μοιραίου συνδυασμού φαρμάκων. Σύμφωνα με την Daily Mail, η σειρά γεγονότων που οδήγησε στον θάνατό του ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2009, όταν ανακοίνωσε τις συναυλίες του με τίτλο «This Is It» στο O2 Arena του Λονδίνου, που θα διαρκούσαν 8 μήνες.

Το «This Is It»

Το «This Is It» θα ήταν η πρώτη σειρά συναυλιών του μετά από χρόνια, καθώς είχε αποσυρθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημοσιότητα μετά τις κατηγορίες για παιδική κακοποίηση το 2005. Επίσης, θα ήταν και οι τελευταίες του συναυλίες. Σε συνέντευξη Τύπου, είπε: «Αυτή είναι η τελευταία αυλαία. Αυτό είναι και σας αγαπώ». Τα εισιτήρια για τις 50 συναυλίες εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Το άγχος των επικείμενων εμφανίσεών του φέρεται να τον οδήγησε στην αναζήτηση της προποφόλης, ενός ισχυρού ενδοφλέβιου αναισθητικού που ο ίδιος αποκαλούσε το «γάλα του». Ο Τζάκσον δήλωνε ότι «χρειαζόταν κάτι για να κοιμηθεί» και καθησύχαζε τη στενή του φίλη Cherilyn Lee ότι ήταν «ασφαλές όσο κάποιος είναι εδώ για να με παρακολουθεί και να με ξυπνάει».

Σημάδια παράνοιας, άγχους και εμμονικής διαταραχής

Τον Μάιο του 2009, η AEG Live, διοργανώτρια της περιοδείας, προσέλαβε τον Conrad Murray ως προσωπικό γιατρό του Τζάκσον. Ο dr Murray φέρεται να άρχισε να του χορηγεί νυχτερινές εγχύσεις προποφόλης για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί.

Τον Ιούνιο του 2009, οι κοντινοί του άνθρωποι παρατήρησαν ότι ο Τζάκσον «επιδεινωνόταν» και εμφάνιζε «σημάδια παράνοιας, άγχους και συμπεριφοράς που έμοιαζε με εμμονική διαταραχή».

«Τον παρακολουθούσα να επιδεινώνεται μπροστά στα μάτια μου τις τελευταίες 8 εβδομάδες», έγραψε ο διευθυντής παραγωγής John Hougdahl σε ένα e-mail στις 19 Ιουνίου 2009, ενώ άλλοι πρότειναν να ματαιωθεί η περιοδεία «This Is It».

Σε αυτή τη φωτογραφία αρχείου της 5ης Μαρτίου 2009 ο Michael Jackson ανακοινώνει συναυλίες στο London O2 Arena τον Ιούλιο, σε συνέντευξη Τύπου / Φωτογραφία: AP Photo/Joel Ryan

Στις 25 Ιουνίου 2009 αποκαλύφθηκε ότι ο δρ Murray είχε χορηγήσει στον Μάικλ Τζάκσον διάφορα φάρμακα, τα οποία οδήγησαν στην καρδιακή προσβολή που αποδείχθηκε μοιραία για τον βασιλιά της ποπ.

Ο Murray έδωσε στον Τζάκσον 10 μιλιγκράμ βάλιο, 2 μιλιγκράμ λοραζεπάμη, μια δόση 2 μιλιγκράμ του ηρεμιστικού μιδαζολάμης, άλλα 2 μιλιγκράμ λοραζεπάμης και επιπλέον 2 μιλιγκράμ μιδαζολάμης, όλα μεταξύ 1:30 π.μ. και 7:30 π.μ. το πρωί του θανάτου του τραγουδιστή.

Στη συνέχεια, στις 10:40 π.μ., ο δρ Murray φέρεται να έδωσε στον Μάικλ Τζάκσον μια μεγάλη δόση προποφόλης των 25 χιλιοστογραμμαρίων, που αποδείχθηκε θανατηφόρα.

Μάικλ Τζάκσον: «Απλώς κάνε με να κοιμηθώ»

«Απλώς κάνε με να κοιμηθώ», παρακάλεσε ο Τζάκσον με τα τελευταία του λόγια λίγο πριν σταματήσει να αναπνέει. «Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί».

Ο δρ Murray έφυγε από το κρεβάτι του διάσημου τραγουδιστή λίγο αφότου χορήγησε τη μοιραία δόση προποφόλης και επέστρεψε στις 12 μ.μ. για να διαπιστώσει ότι ο Τζάκσον είχε σταματήσει να αναπνέει.

Στις 12:13 μ.μ. ο Murray τηλεφώνησε στον προσωπικό βοηθό του Τζάκσον, Μάικλ Γουίλιαμς, αλλά δεν κατάφερε να επικοινωνήσει. Άφησε ένα πανικόβλητο φωνητικό μήνυμα: «Πάρε με αμέσως, πάρε με αμέσως». Δύο λεπτά αργότερα, ο Γουίλιαμς κάλεσε πίσω και ο Murray του είπε: «Έλα αμέσως εδώ, ο κ. Τζάκσον είχε μια άσχημη αντίδραση». Ο Γουίλιαμς ειδοποίησε την ομάδα ασφαλείας του Τζάκσον που βρισκόταν σε ένα τροχόσπιτο έξω από το σπίτι.

Στις 12:18 μ.μ., ο σωματοφύλακας Alberto Alvarez έσπευσε μέσα και ανέβηκε στον επάνω όροφο, όπου βρήκε τον Μάικλ Τζάκσον ξαπλωμένο ανάσκελα, με τα χέρια τεντωμένα και τα μάτια και το στόμα ορθάνοιχτα. Δεν ανέπνεε.

Ο Murray άρχισε να του κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και ζήτησε από τον Alvarez να απομακρύνει τα άδεια φιαλίδια φαρμάκων από το δωμάτιο πριν καλέσει το 100.

Η αστυνομία ξεκινά έρευνες στο σπίτι του Τζάκσον αμέσως αφού διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 2:26 μ.μ. στις 25 Ιουνίου 2009. Βρίσκουν ιατρικό εξοπλισμό, φιάλες οξυγόνου, σύριγγες και μια κανάτα με ούρα στην κρεβατοκάμαρα του / Φωτογραφία: LAPD

Ακούγοντας τη φασαρία, τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον, η Paris και ο Prince Jackson, εισέρχονται στην κρεβατοκάμαρα του πατέρα τους. Αρχίζουν να κλαίνε και ο Alvarez τους συνοδεύει έξω.

Ο Τζάκσον ανασηκώνεται και τοποθετείται στο πάτωμα, ενώ ο Μάρεϊ επιχειρεί τεχνητή αναπνοή στόμα με στόμα και ένας άλλος φρουρός ασφαλείας κάνει θωρακικές συμπιέσεις.

Μάικλ Τζάκσον: Στο φως η μυστική νεκροψία και οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες!

Στις 12:21 μ.μ., ο Alvarez καλεί τελικά τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, λέγοντας στον τηλεφωνητή:

«Χρειάζομαι ένα ασθενοφόρο το συντομότερο δυνατόν. Έχουμε έναν κύριο εδώ που χρειάζεται βοήθεια και δεν αναπνέει. Προσπαθούμε να του διοχετεύσουμε αέρα, αλλά δεν αναπνέει». Μέσα σε έξι λεπτά καταφθάνουν οι τραυματιοφορείς, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν σφυγμό, αλλά ο Murray ισχυρίζεται ότι μπορεί να αισθανθεί έναν αδύναμο καρδιακό παλμό στο πάνω μέρος του μηρού του Jackson. Κανείς άλλος δεν μπορεί να τον αισθανθεί.

Ο δρ Κόνραντ Μάρεϊ, γιατρός του αείμνηστου αστέρα της ποπ Μάικλ Τζάκσον / Φωτογραφία: AP Photo/Isaac Brekken

Στο μεταξύ, ο δρ Μάρεϊ δεν ενημερώνει τους τραυματιοφορείς για την προποφόλη που έχει χορηγήσει στον σούπερ σταρ. Αντίθετα, αναφέρει ότι ο Μάικλ Τζάκσον αντιμετώπιζε αφυδάτωση και ότι του χορήγησε 4 χιλιοστόγραμμα λοραζεπάμης μέσω ενδοφλέβιου ορού.

Οι τραυματιοφορείς προσπαθούν να επαναφέρουν τον Τζάκσον με δύο γύρους ανάνηψης στο σπίτι του, και συνεχίζουν τις προσπάθειες στο ασθενοφόρο. Λίγο μετά τη 1 μ.μ., το ασθενοφόρο φτάνει στο… Ronald Reagan UCLA Medical Center, περίπου δύο μίλια από το σπίτι του στο Bel Air. Οι γιατροί δοκιμάζουν διάφορες τεχνικές ανάνηψης, χωρίς επιτυχία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μιας αντλίας που εισάγεται στις αρτηρίες και στην καρδιά του. Περισσότερο από μια ώρα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης αφήνει τον Τζάκσον με πολλαπλά ραγισμένα πλευρά.

Μάικλ Τζάκσον: Τον κυνηγάνε ακόμη και μετά θάνατον για βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις! Τι γινόταν στη neverland;

Ο Μάικλ Τζάκσον ανακηρύσσεται νεκρός

Τελικά, ο Τζάκσον κηρύσσεται νεκρός στις 2:26 μ.μ. στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan UCLA. Ήταν 50 ετών. Τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να αναφέρουν τον θάνατό του, προκαλώντας παγκόσμια αύξηση της κίνησης στο Διαδίκτυο έως και κατά 20%.

Συντετριμμένοι θαυμαστές συγκεντρώνονται έξω από το… Neverland Ranch του Μάικλ Τζάκσον στη Santa Ynez και τραγουδούν τις επιτυχίες του μέχρι αργά τη νύχτα. Ο Τζάκσον θα πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια δίσκους μέσα σε τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατό του.

Αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον, δρ. Κόνραντ Μάρεϊ / Φωτογραφία: AP /Laura Rauch

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον προκάλεσε δύο σημαντικές δικαστικές διαμάχες. Η πρώτη ήταν μια αγωγή για άδικο θάνατο που κατέθεσε η οικογένεια Τζάκσον εναντίον της… AEG Live, και η δεύτερη ήταν μια κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εναντίον του δρ. Μάρεϊ.

Η οικογένεια Τζάκσον έχασε την υπόθεση εναντίον της AEG Live τον Οκτώβριο του 2013. Αντίθετα, ο δρ. Μάρεϊ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έλαβε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών τον Νοέμβριο του 2011.

Ωστόσο, ο Μάρεϊ αποφυλακίστηκε λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2013, λόγω υπερπληθυσμού των φυλακών.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button