«Μαύρο» Πάσχα για τη Μαρία Εκμεκτσίογλου: Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής… Η εξομολόγηση της αγαπημένης μαγείρισσας που ραγίζει καρδιές και η νέα αρχή
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Εστία», η αγαπημένη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο εστιατόριό της στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύπτοντας τους λόγους που την οδήγησαν στο να βάλει λουκέτο μετά από 27 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.
«Μαύρο» Πάσχα για τη Μαρία Εκμεκτσίογλου: Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου εξήγησε πως η ραγδαία ανάπτυξη της πόλης ήταν αυτή που τελικά οδήγησε στο κλείσιμο της επιχείρησής της. “Έπειτα από 27 χρόνια λειτουργίας, το έκλεισα, γιατί στη θέση του έγιναν τρεις ουρανοξύστες. Στον έναν από αυτούς έγινε και ξενοδοχείο. Το ρεστοράν μου θυσιάστηκε για τους ουρανοξύστες, όπως μου λένε οι τρεις γιοι μου,” δήλωσε χαρακτηριστικά.
View this post on InstagramAdvertisement
Η σεφ περιέγραψε πώς οι ιδιοκτήτες του κτιρίου όπου στεγαζόταν το εστιατόριό της, η κουζίνα της και ο κήπος της, αποφάσισαν να το πουλήσουν. Αντίθετα, το σπίτι της, που βρισκόταν κοντά, σώθηκε. Ωστόσο, η δημιουργική της ενέργεια βρήκε νέο “σπίτι” στο Φετιγιέ, στην περιοχή που οι Μικρασιάτες αποκαλούν Παλαιά Μάκρη. Εκεί, σε ένα νησάκι κοντά στη Ρόδο, από την τουρκική πλευρά, συνεχίζει να προσφέρει την αυθεντική πολίτικη κουζίνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε μια περιοχή με πλούσια ιστορία και αρχαία μνημεία.
Η συγγραφή ενός “μυθιστορήματος” για την Πόλη και η ακαδημαϊκή της πορεία
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου αποκάλυψε επίσης ότι το κλείσιμο του εστιατορίου της στην Κωνσταντινούπολη της έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί με τη συγγραφή ενός βιβλίου για την αγαπημένη της Πόλη. “Πλέον, χωρίς το μαγαζί μου στην Πόλη, βρήκα χρόνο να γράψω ένα βιβλίο για την Πόλη, που πολλοί θεωρούν ότι είναι η δική μου ζωή αλλά εγώ τους λέω ότι είναι ένα μυθιστόρημα και αυτό ισχύει,” τόνισε.
Απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν εγκαταλείπει την Κωνσταντινούπολη, η γνωστή σεφ εξέφρασε τον ισχυρό της δεσμό με την πόλη και τον Βόσπορο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή της δραστηριότητα: “Μα μπορώ να φύγω από τον Βόσπορο; Άλλωστε, διδάσκω και στο πανεπιστήμιο. Πού να αφήσω τους φοιτητές μου; Έχω έδρα πάνω στην Ιστορία των Τροφίμων και κάνω και μάθημα για την πολίτικη κουζίνα.”
Ένα βήμα από την αυτοκτονία η Μαρία Εκμεκτσίογλου – Ο άγνωστος εφιάλτης και οι προσευχές
Έτσι, η Μαρία Εκμεκτσίογλου, παρά την αναγκαστική αλλαγή στην επαγγελματική της ζωή στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζει να δημιουργεί και να μοιράζεται την αγάπη της για την πολίτικη κουζίνα και την ιστορία της τροφής, τόσο μέσα από το εστιατόριό της στο Φετιγιέ όσο και μέσα από τη συγγραφή και τη διδασκαλία.
Χορηγούμενο