Σε ένα τεράστιο εργαστήρι παρασκευής βασιλόπιτας μετατράπηκε χθες ο πεζόδρομος του Περιστερίου. Καθώς αρτοποιοί Αθηνών, προαστίων και περιχώρων συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το γιγαντιαίο γλυκό, μήκους 78 μέτρων και 9 τόνων, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ!
Δείτε βίντεο:
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν 5.500 κιλά αλεύρι, 1.700 κιλά ηλιέλαιο, 500 κιλά, ζάχαρη. Επίσης 520 κιλά άχνη, 5.000 αυγά, 30 κιλά πορτοκάλια ξύσμα, 75 κιλά κονιάκ, 70 κιλά κανέλλα τριμμένη.
Όταν η βασιλόπιτα δημιουργήθηκε ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης την έκοψε με τους πολίτες και τους επισκέπτες που βρέθηκαν στη περιοχή να απολαμβάνουν ένα κομμάτι. Συνολικά, η βασιλόπιτα «μέτρησε» 65 χιλιάδες κομμάτια. Μέσα υπήρχαν και 200 φλουριά,κάθε ένα από τα οποία αντιστοιχούσε σε ένα δώρο!
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο