Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Μέγας Αλέξανδρος: Το μεγάλο ψέμα, το μυστήριο και η αλήθεια για τον τάφο του

Γιατί μας κρύβουν που είναι θαμμένος;

Χορηγούμενο

Μέγας Αλέξανδρος: Το μεγάλο ψέμα, το μυστήριο και η αλήθεια για τον τάφο του – Γιατί μας κρύβουν που είναι θαμμένος;

Μέγας Αλέξανδρος: Το μεγάλο ψέμα, το μυστήριο και η αλήθεια για τον τάφο του – «Που είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος τελικά;». Αυτό είναι το ζήτημα που απασχολεί συνεχώς ιστορικούς, αρχαιολόγους και ερευνητές παγκοσμίως…

«Ο τάφος του οποίου αγνοείται εδώ και παραπάνω 2.000 χρόνια, θα μπορούσε να είναι θαμμένος στο Broome της Δυτικής Αυστραλίας», λέει ένας άνδρας από το Περθ.

Ο Tim Tutungis, ο οποίος γεννήθηκε στη Μακεδονία, δήλωσε στο ABC Kimberley ότι άκουσε για πρώτη φορά για το “Broome” από τον παλιό του φίλο, Lou Batalis.

Μόλις πιάσαμε το θέμα του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου είπε…

«Δεν θα τον βρουν ποτέ, όπου κι αν ψάξουν, γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στο Broome, στη Δυτική Αυστραλία», είπε ο κ. Tutungis.

«Πριν από περίπου 50 χρόνια, κάποιος τύπος μπήκε σε μια σπηλιά στο Broome και είδε κάποιες επιγραφές εκεί μέσα και έμοιαζαν με αρχαία ελληνικά. Το ανέφερε στην κυβέρνηση, τότε η κυβέρνηση πήγε και το είδε και επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιες επιγραφές εκεί», σημείωσε.

«Πήγαν στην ελληνική κοινότητα και ρώτησαν την κοινότητα: “Υπάρχει κανείς εδώ που να μπορεί να διαβάσει αρχαία ελληνικά;».

Ο Λούις Μπατάλης σήκωσε το χέρι του και είπε: «Ναι, πήγα σχολείο στην Αίγυπτο, μορφώθηκα, μπορώ να το διαβάσω».

Πρόσθεσε: «Τον πήγαν λοιπόν εκεί πάνω και προσδιόρισε τις επιγραφές που έλεγαν, στα αρχαία ελληνικά, “Μέγας Αλέξανδρος».

Το χειρότερο όμως είναι αυτό που ακολούθησε…«Η κυβέρνηση όντως του είπε τότε: ‘Δεν το είδες αυτό, εντάξει, αυτό δεν συνέβη ποτέ», και έτσι αποσιωποιήθηκε η ιστορία.

Δείτε επίσης – Ανακάλυψη – «βόμβα»: Βρέθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος;

Κάποιες πληροφορίες για το μεγαλύτερο μυστήριο της Ιστορίας

Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε στις 11 Ιουνίου 323 π.Χ., πιθανώς από ελονοσία, αλκοολισμό ή δηλητηρίαση.

Μια παραδοσιακή αποδεκτή ιστορία λέει ότι το σώμα του τοποθετήθηκε σε δύο χρυσά φέρετρα μέσα σε μια χρυσή άμαξα. Μια άλλη λέει ότι το σώμα του διατηρήθηκε σε ένα πήλινο βάζο γεμάτο με μέλι και ότι αυτό τοποθετήθηκε σε ένα γυάλινο φέρετρο.

Ορισμένοι ιστορικοί λένε ότι ο στρατηγός και φίλος του Αλεξάνδρου, ο Πτολεμαίος, έκλεψε το σώμα και το πήγε στην Αλεξάνδρεια… Ενώ, άλλοι λένε ότι ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Καλιγούλας λεηλάτησε τον τάφο και έκλεψε τη θώρακα του Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος έκλεισε τον τάφο του Αλεξάνδρου περίπου το… 200 μ.Χ. και λίγα είναι γνωστά για την τύχη του σώματος μετά από αυτό.

Δείτε επίσης – «Βόμβα» από Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: «Στη Βεργίνα είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, όχι ο Φίλιππος Β…»

Ο κ. Τουτουνγκής λέει ότι είναι κατά 99% πεπεισμένος ότι ο κ. Ο Μπατάλης του είπε την αλήθεια, επειδή οι άνθρωποι “έχουν ψάξει παντού” για τον τάφο του Αλεξάνδρου, χωρίς αποτέλεσμα. Λέει όμως ότι ο κ. Ο. Μπατάλης ήταν «ένας άνθρωπος με ουσία» που ήταν πολύ μορφωμένος και η ιστορία του έμεινε.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button