Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Καρέ καρέ η δολοφονία υποψήφιου δημάρχου

Χορηγούμενο

Ένας υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στη μεξικανική πολιτεία Μορέλος έχασε τη ζωή του σε μια επίθεση που συνέβη χθες Τρίτη. Ενώ ένας δεύτερος υποψήφιος τραυματίστηκε στην πολιτεία Χαλίσκο. Οι επιθέσεις συνέβησαν λίγο πριν από τις εκλογές της 2ης Ιουνίου. Οι οποίες αποτελούν τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Μεξικού, καθώς περιλαμβάνουν την εκλογή προέδρου και πάνω από 20.000 αιρετών σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο.

Η προεκλογική εκστρατεία είχε πολλές επιθέσεις, που αποδίδονται σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Εναντίον υποψηφίων. Σύμφωνα με την οργάνωση Data Cívica, περίπου τριάντα υποψήφιοι έχουν δολοφονηθεί. Η κυβέρνηση καταγράφει επίσημα 22 φόνους υποψηφίων.

Στη Μορέλος, ο υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στην πόλη Κουάουτλα, Ρικάρδο Αρισμέντι, σκοτώθηκε όταν δύο άτομα τον πυροβόλησαν πριν διαφύγουν με μοτοσικλέτα. Στη Χαλίσκο, ο Χιλμπέρτο Παλομάρ, υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου της πόλης Ενκαρνασιόν δε Δίας, τραυματίστηκε σοβαρά. Σε επίθεση μέσα σε σπίτι ενώ ετοίμαζε προεκλογική εκδήλωση με δυο συνεργάτες του.

Οι καρτέλ των ναρκωτικών και άλλες συμμορίες επιδιώκουν να ασκήσουν πίεση σε υποψήφιους όλων των κομμάτων, προκειμένου να διατηρήσουν ή να αυξήσουν την επιρροή τους μετά τις εκλογές. Συχνά απειλούν υποψηφίους και προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους υποψηφίους, απειλώντας τους αντιπάλους τους με δολοφονίες.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button