ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρλότο στη Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Ιράν απειλούν με γενικευμένο πόλεμο!

Από μια κλωστή η παγκόσμια ειρήνη!

Κόλαση η Μέση Ανατολή: Ισραήλ, Ιράν απειλούν με ευρεία σύρραξη – Από μια κλωστή η παγκόσμια ειρήνη! – Διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση!…

Κόλαση η Μέση Ανατολή: Ισραήλ, Ιράν απειλούν με ευρεία σύρραξη. Νέα δεδομένα στην Μέση Ανατολή δημιούργησε η αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν. Οι πολεμικές συγκρούσεις καίτοι περιορισμένης και ελεγχόμενης έκτασης συνιστούν σημαντική μεταβολή… Καθώς διεξάγονται «πρόσωπο με πρόσωπο» ανάμεσα στις δύο περιφερειακές δυνάμεις.

Το Bloomberg αναλύει την παρούσα κατάσταση στην περιοχή και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα, καθώς οι δύο αντίπαλοι εμφανίζονται πλέον πρόθυμοι να πολεμήσουν ο ένας τον άλλον απευθείας και όχι διά αντιπροσώπων. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανοιχτή σύρραξη με απρόβλεπτες συνέπειες.

«Η περασμένη εβδομάδα άλλαξε τα δεδομένα» δήλωσε στο αμερικανικό Μέσο πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και νυν αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Brookings. Η μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ πριν από 6 ημέρες «άλλαξε την φύση αυτής της σύγκρουσης και δεν βλέπω να αλλάζει ξανά, παρόλο που οι Ισραηλινοί ήταν πολύ, πολύ μετρημένοι στην απάντησή τους» εξήγησε.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησε ήδη από τη Μέση Ανατολή ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος;

«Είναι μια νέα Μέση Ανατολή… Μια Μέση Ανατολή στην οποία το Ισραήλ πρέπει καθημερινά να αναρωτιέται αν κάποια ενέργεια μπορεί να προκαλέσει μια… Ιρανική πυραυλική επίθεση ή μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο έδαφος του Ισραήλ άμεσα» τόνισε ο… Norman Roule, πρώην ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Εάν υπάρξει μια σοβαρή κλιμάκωση, που σημαίνει ευρύτερη περιφερειακή κλιμάκωση από αυτήν που έχουμε δει μέχρι στιγμής, τότε ναι, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σοβαρό πετρελαϊκό σοκ» δήλωσε η Γκιτά Γκοπίνατ, αναπληρώτρια διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην τηλεόραση του Bloomberg. «Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί» επισήμανε.

Back to top button