ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νέα εποχή στη σοκολάτα: Η επαναστατική ανακάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα!

Στην Ελβετία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να φτιάχνουν σοκολάτα αξιοποιώντας ολόκληρο τον καρπό του κακάο

Χορηγούμενο

Φανταστείτε να μαζεύετε ένα λαχταριστό, ζουμερό μήλο. Αλλά αντί να το απολαύσετε, κρατάτε μόνο τους σπόρους και πετάτε το υπόλοιπο. Κάτι παρόμοιο έκαναν παραδοσιακά οι παραγωγοί σοκολάτας, χρησιμοποιώντας μόνο τους κόκκους κακάο. Και πετώντας το υπόλοιπο του καρπού.

Ωστόσο, επιστήμονες τροφίμων στην Ελβετία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να φτιάχνουν σοκολάτα αξιοποιώντας ολόκληρο τον καρπό του κακάο. Χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Σύμφωνα με το BBC, αυτή η καινοτόμα σοκολάτα, που αναπτύχθηκε στο φημισμένο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης από τον επιστήμονα Kim Mishra και την ομάδα του, περιλαμβάνει τον πολτό, τον χυμό και τον φλοιό του φρούτου του κακάο.

Χορηγούμενο

Η νέα αυτή διαδικασία έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των εταιρειών που προωθούν βιώσιμες τροφές. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής σοκολάτας, που χρησιμοποιεί μόνο τους κόκκους, αφήνει ένα μεγάλο μέρος του καρπού, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, να σαπίζει στα χωράφια.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button