Netflix: Αδιανόητη woke χριστουγεννιάτικη ταινία για παιδιά με βλασφημίες που σοκάρουν
Netflix: Αδιανόητη woke χριστουγεννιάτικη ταινία για παιδιά με βλασφημίες που σοκάρουν και επιχειρούν να διαστρεβλώσουν μέχρι και τα Ευαγγέλια
Netflix: Αδιανόητη woke χριστουγεννιάτικη ταινία για παιδιά με βλασφημίες που σοκάρουν… Σάλο έχει προκαλέσει η νέα παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων του Netflix, “THAT CHRISTMAS” , η οποία δέχεται σφοδρή κριτική για την παρουσίαση μιας διαστρεβλωμένης εκδοχής της γέννησης του Ιησού Χριστού. Η ταινία, που επιχειρεί να προσεγγίσει με χιουμοριστικό τρόπο τη Χριστιανική ιστορία, ή που μπορεί να θέλει να περάσει άλλα, πιο σκοτεινά, μηνύματα, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως προσβλητική και προκλητική απέναντι στη θρησκεία.
Στην ταινία, η Παναγία εμφανίζεται να τραγουδάει το τραγούδι της Madonna “Papa Don’t Preach” , το οποίο πραγματεύεται τη συζήτηση γύρω από την έκτρωση, κρατώντας στα χέρια της ένα καρπούζι που αναπαριστά τον Ιησού. Στη συνέχεια, το καρπούζι πέφτει και «σκάει» στο πάτωμα, πιτσιλώντας τους θεατές, δημιουργώντας εικόνες υποτιμητικές για το θρησκευτικό νόημα της γέννησης του Χριστού.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο το τρέιλερ της Χριστουγεννιάτικης, κατά τ’ άλλα, παιδικής ταινίας
Διαστρέβλωση της Ιστορίας
Η ταινία φαίνεται να ανατρέπει βασικά στοιχεία της Χριστιανικής Πίστης, επιχειρώντας να εισαγάγει «περίεργα» μηνύματα και μάλιστα σε μικρά παιδιά.
Εκδηλώσεις «Pride», ομοφυλοφιλία και ΛΟΑΤΚΙ: Στόχος η ισότητα ή κάτι πιο «σκοτεινό»;
Στην εκδοχή αυτή:
Οι τρεις Μάγοι γίνονται τρεις σοφές γυναίκες, υπονοώντας ένα μήνυμα ισότητας των φύλων.
Οι βοσκοί αντί να φροντίζουν πρόβατα βόσκουν… λαχανικά, εστιάζοντας στη χορτοφαγία.
Το κεντρικό μήνυμα της ταινίας μετατοπίζεται σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η πολυπολιτισμικότητα, αντί για το πνευματικό μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου.
Ένας από τους παιδικούς χαρακτήρες της ταινίας, η Bernadette, αναρωτιέται αν «ο Ιησούς ήθελε να δει κάθε χρόνο την ίδια βαρετή ιστορία της γέννησής του» και προτείνει μια «διασκεδαστική, πολυπολιτισμική γιορτή». Το εγχείρημα αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η ταινία απομακρύνεται από τις αξίες που πρεσβεύει η Χριστιανική θρησκεία.
Το Αμφιλεγόμενο Τραγούδι
Η σκηνή με την Παναγία που τραγουδάει το “Papa Don’t Preach” προκάλεσε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Το τραγούδι, το οποίο μιλάει για την επιλογή μίας γυναίκας σχετικά με την απόφαση για το αν θα κάνει έκτρωση. Και, παρουσιάζεται σε ένα θρησκευτικό πλαίσιο, που προφανώς, και είναι προσβλητικό. Η σύνδεση αυτή ενόχλησε ιδιαίτερα θρησκευόμενους γονείς, οι οποίοι θεώρησαν τη σκηνή υποτιμητική για την Παναγία.
Βίντεο: Το “Papa Don’t Preach” της Madonna
Σφοδρές Αντιδράσεις
Η ταινία αντιμετωπίζει σφοδρές κριτικές, κυρίως από θρησκευτικούς κύκλους που τη θεωρούν παράδειγμα της επιρροής της λεγόμενης «Woke» κουλτούρας, η οποία συχνά επικεντρώνεται σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, υποδομώντας παραδοσιακές αξίες. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η παραγωγή δεν σέβεται τη Χριστιανική πίστη και την γέννηση του Ιησού και προωθεί αμφιλεγόμενα μηνύματα.
Ένας διάλογος στην ταινία δείχνει έναν ενήλικα να λέει ότι… «Ο Ιησούς και τα αστεία δεν ταιριάζουν», κάτι που παρουσιάζεται ως προσπάθεια να κατευθύνονται οι αντιδράσεις. Ωστόσο, πολλοί θεατές θεωρούν ότι το σχόλιο αυτό δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τη συνολική αφήγηση της ταινίας.
Οι ένδεκα εμφανίσεις του Ιησού Χριστού μετά την Ανάστασή του
Η ταινία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συζητήσεων για το πώς η πολιτική ορθότητα επηρεάζει την τέχνη και την ψυχαγωγία. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους αναπαραστάσεις υπονομεύουν παραδοσιακές αξίες και θρησκευτικές πεποιθήσεις, ειδικά όταν απευθύνονται σε παιδικά κοινό.
Σάλος με διαφήμιση: Έκαναν μέχρι και τον Άγιο Βασίλη γκέι
Ορισμένοι πολύ «ανοιχτόμυαλοι» ίσως δουν την ταινία ως μία εναλλακτική προσέγγιση με χιούμορ… Όμως, πολλοί τη θεωρούν προσβλητική και ακατάλληλη, ειδικά για παιδιά.
Χορηγούμενο