ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Νίκος Ξανθόπουλος: Η τελευταία του επιθυμία και η εντολή στα παιδιά του για την κηδεία του

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (22/1/23), σε ηλικία 89 ετών και προκάλεσε θλίψη στο πανελλήνιο. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην Εντατική ιδιωτικής κλινικής με πολλά και σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Ωστόσο ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός είχε μία τελευταία επιθυμία και έδωσε ρητή εντολή στα παιδιά του για την κηδεία του.

Η οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου προσανατολίζεται και στο ενδεχόμενο της αποτέφρωσης. Κάτι που θα γίνει γνωστό την ίδια μέρα της πολιτικής κηδείας, που θα γίνει την Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο.

Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε δώσει εντολή στα παιδιά του να ταφεί στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που είχε χτίσει ο ίδιος στο κτήμα του στην Παιανία.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι εύκολο να γίνει. Καθώς ο νόμος δεν το επιτρέπει και χρειάζονται ειδικές άδειες από την οικεία μητρόπολη και τον δήμο. Από την άλλη, η υγεία της συζύγου του δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κωλυσιεργία στα διαδικαστικά θέματα της ταφής.

Έτσι, η οικογένεια προσανατολίζεται και στο ενδεχόμενο της αποτέφρωσης. Κάτι που θα γίνει γνωστό την ίδια μέρα της πολιτικής κηδείας, που θα γίνει την Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο.

Back to top button