ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Γιατί ο Ερντογάν ‘αποκεφάλισε’ Τσαβούσογλου, Ακάρ και Σοϊλού;

Οι σκοτεινές δουλειές και η ενόχληση του Σουλτάνου

Εντύπωση προκάλεσε στα διεθνή ΜΜΕ ο ‘αποκεφαλισμός’ από το νέο Υπουργικό Συμβούλιο του Ερντογάν των τριών πιο στενών συνεργατών του, δηλαδή του μέχρι πρότινος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Ασφάλειας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την Τουρκία, που έχουν σχέση με το AKP, η απομάκρυνση των τριών -για όποιον ξέρει καλά τον Ερντογάν- οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θεωρεί πως και οι τρείς τους έχουν σηκώσει μεγάλο φορτίο, περισσότερο από όσο αντέχουν οι πλάτες τους και έπρεπε να αντικατασταθούν από πιο ‘φρέσκα’ πρόσωπα, που θα είναι ακόμη πιο ελεγχόμενα από τον ίδιο.

Ο Τσαβούσογλου και ο Φιντάν

Σε ό,τι αφορά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Ερντογάν είχε στείλει τα μηνύματά του, εδώ και καιρό, όταν υποκαθιστούσε τον Τσαβούσογλου σε πολύ κρίσιμες αποστολές, όπως οι παρασκηνιακές συνομιλίες με την Ελλάδα, με το δεξί του χέρι, δηλαδή τον εκπρόσωπο της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραϊμ Καλίν. Τελικά ο Καλίν θεωρήθηκε αναντικατάστατος και έμεινε δίπλα στον Πρόεδρο, ενώ ο Τσαβούσογλου αντικαταστάθηκε από τον άνθρωπο για τις βρώμικες δουλειές του Ερντογάν, δηλαδή τον μέχρι πρότινος Αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών Χακάν Φιντάν.

Ο Χακάν Φιντάν
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Ακάρ

Για τον Χουλουσί Ακάρ, ο Ερντογάν θεώρησε ότι έφερε σε πέρας την αποστολή του και προτίμησε να βάλει στη θέση του έναν φανατικό Ισλαμιστή Στρατηγό τον Γιασάρ Γκιουλέρ, που ήταν μέχρι πρότινος Αρχηγός του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ.

Ο Χουλουσί Ακάρ

Τι συνέβη με τον Σοϊλού;

Η περίπτωση Σοϊλού είναι αρκετά διαφορετική από τις άλλες δύο, εφόσον ο μέχρι πρότινος Υπουργός των Εσωτερικών και Δημόσιας Ασφαλείας της Τουρκίας είχε γίνει τον τελευταίο καιρό το ‘κόκκινο πανί’ για τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς, ενώ είχε πάρει στην πλάτη του πολλές βρώμικες αποστολές του καθεστώτος, καθώς και τις σκοτεινές σχέσεις του περιβάλλοντος Ερντογάν με τον υπόκοσμο της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού

Είναι ακόμη νωπές οι εικόνες από τα βίντεο, που ανέβαζε στο youtube ο διάσημος Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ και μεγαλέμπορος ναρκωτικών… Ο οποίος, όντας αυτοεξόριστος στα Εμιράτα, απεκάλυπτε τον κομβικό ρόλο που είχε ο Σοϊλού ως «συντονιστής» των σχέσεων του καθεστώτος Ερντογάν με την πλέον εγκληματική εκδοχή του Τουρκικού υποκόσμου.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από τις αποκαλύψεις του Τούρκου μεγαλοβαρόνου Σεντάτ Πεκέρ

Βίντεο με τον Πεκέρ να απειλεί τον Ερντογάν, πως «θα ανοίξει το στόμα του»…

Related Articles

Back to top button