ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσελίκ απειλεί: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει γεωτρήσεις σε Αιγαίο – Ιόνιο! (Βίντεο)

Αυτή είναι η... «ελληνοτουρκική προσέγγιση»!

Ο Τσελίκ απειλεί: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει γεωτρήσεις στο Αιγαίο και στο Ιόνιο! Αυτή είναι η… «ελληνοτουρκική προσέγγιση»…

Άκρως προκλητική η τουρκική κυβέρνηση για τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Αιγαίο που ανακοίνωσε η ελληνική πλευρά, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, να μας απειλεί!

Δείτε επίσης το νέο προκλητικό σόου του Ερντογάν μέσα στην Αγια – Σοφιά: «Ιδού ο Στρατός, εδώ και ο διοικητής»

Ενώ οι γείτονες αμφισβητούν την κυριαρχία μας σε νησιά του Αιγαίου, ο Ομέρ Τσελίκ σε νέες του δηλώσεις μας κατηγόρησε ότι… σαμποτάρουμε την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μας απειλήσει λέγοντας πως «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου», εννοώντας το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο!

Χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ανέφερε με θράσος:

«Αξιότιμοι φίλοι, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα άλλο ζήτημα, όπως γνωρίζετε, πρόσφατα υπήρχε μια διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ ημών και της Ελλάδας, και μετά την επίσκεψη του Προέδρου μας, στην Ελλάδα αυτή η διαδικασία προχωρούσε με μια πολύ καλή δυναμική.

Ο Πρόεδρός μας από εκεί έκανε δηλώσεις ότι, είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα και την ίδια γεωγραφία, και πως είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προβλήματα και μεταξύ μας από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα ακόμα και μεταξύ των αδελφών. Ας τα λύσουμε μεταξύ μας χωρίς να περιπλέξουμε άλλους.

Ωστόσο, την ώρα που συνεχιζόντουσαν με έναν όμορφο τρόπο όλες αυτές οι προσπάθειες εξομάλυνσης, υπήρξε ένα ανησυχητικό βήμα στις 16-17 Απριλίου, από την Ελλάδα, η οποία διοργανώνοντας ένα συνέδριο για τους “ωκεανούς” αποφάσισε την ανακήρυξη δύο περιοχών ως θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Εκτιμούμε ότι η ανακήρυξη των θαλάσσιων πάρκων αποτελεί αναμφίβολα μια κατάσταση που αφενός σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία ομαλοποίησης και αφετέρου εκμεταλλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία μέσω μιας μονομερούς επίσπευσης.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά απευθυνόμενοι στην Ελλάδα ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας, ότι δεν πρέπει να γίνουν βήματα που θα βλάψουν την εξομάλυνση και πως σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου».

Δείτε στο βίντεο τις προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ

Back to top button