ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ελέφαντες επικοινωνούν μεταξύ τους όπως οι άνθρωποι…με ονόματα!

Οι ελέφαντες θεωρούνται τα πρώτα μη ανθρώπινα ζώα που καλούν ο ένας τον άλλον με μοναδικά ονόματα!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι ελέφαντες επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ξεχωριστά ονόματα. Που αποδίδουν ο ένας στον άλλον.

Άλλα ζώα, όπως τα δελφίνια και οι παπαγάλοι, απευθύνονται το ένα στο άλλο μιμούμενα τους ήχους άλλων μελών του είδους τους. Ωστόσο, οι ελέφαντες θεωρούνται τα πρώτα μη ανθρώπινα ζώα που καλούν ο ένας τον άλλον με μοναδικά ονόματα. Τα οποία δεν βασίζονται στη μίμηση.

Οι ελέφαντες χρησιμοποιούν καλέσματα – ή ονόματα

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό Nature Ecology and Evolution, αποδεικνύει ότι οι ελέφαντες χρησιμοποιούν καλέσματα – ή ονόματα – που είναι μοναδικά για κάθε άτομο. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσει τα καλέσματα σε δύο άγρια κοπάδια Αφρικανικών ελεφάντων της Σαβάνας στην Κένυα.

“Η έρευνα δείχνει ότι οι ελέφαντες όχι μόνο χρησιμοποιούν συγκεκριμένες εκφράσεις για κάθε άτομο. Αλλά επίσης αναγνωρίζουν και αντιδρούν στα καλέσματα που απευθύνονται σε αυτούς. Αγνοώντας αυτά που απευθύνονται σε άλλους,” εξήγησε ο Michael Pardo, κύριος συγγραφέας της έρευνας και συμπεριφορικός οικολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Κολοράντο. “Αυτό σημαίνει ότι οι ελέφαντες μπορούν να καταλάβουν αν ένα κάλεσμα τους αφορά απλώς ακούγοντάς το. Ακόμα κι αν αυτό γίνεται εκτός του αρχικού πλαισίου του.”

Μελέτησαν ήχους που ηχογραφήθηκαν από ελέφαντες

Οι ερευνητές μελέτησαν ήχους που ηχογραφήθηκαν από ελέφαντες στο εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής Samburu. Και στο εθνικό πάρκο Amboseli στην Κένυα μεταξύ του 1986 και του 2022. Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, εντόπισαν 469 διαφορετικά καλέσματα. Εκ των οποίων 101 προέρχονταν από ελέφαντες που απηύθυναν καλέσματα σε άλλους. Και 117 προέρχονταν από ελέφαντες που τα δέχονταν.

Επίσης οι ελέφαντες παράγουν ένα ευρύ φάσμα ήχων, από τρομπετίσματα μέχρι βαθιές βοές που δεν μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί. Δεν χρησιμοποιούσαν ονόματα σε κάθε κάλεσμα, αλλά όταν το έκαναν, αυτά αφορούσαν κυρίως μακρινές αποστάσεις και συχνά απευθύνονταν από ενήλικες σε νεαρούς ελέφαντες. Ωστόσο οι ενήλικες χρησιμοποιούσαν ονόματα περισσότερο από τους μικρότερους. Υποδεικνύοντας ότι αυτή η δεξιότητα μπορεί να απαιτεί χρόνια για να αποκτηθεί. Το πιο συνηθισμένο κάλεσμα ήταν ένας “αρμονικά πλούσιος ήχος χαμηλής συχνότητας,” σύμφωνα με τη μελέτη.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Γάλα σύκου: Ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης

Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…

56 λεπτά ago

Εκτίμηση σοκ για το Bitcoin: Που θα φτάσει η τιμή του μέσα στο 2025;

Εκτίμηση σοκ για το Bitcoin Που θα φτάσει η τιμή του στο 2025; Οι Προβλέψεις…

1 ώρα ago

Άγιο Όρος: Το θαυματουργό μυστικό των μοναχών για τον καρκίνο

Άγιο Όρος Στο φως το θαυματουργό μυστικό των μοναχών για να προστατεύονται από τον καρκίνο…

2 ώρες ago

Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι

Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι! Η απάντηση που θα σας αφήσει άφωνους και το…

8 ώρες ago

Αστυνομικός ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και παιδιών

Αστυνομικός που ήταν και παντρεμένος ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και μικρών παιδιών Αστυνομικός…

9 ώρες ago

Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου;

Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου; Η απάτη και η μπίζνα με τους εικονικούς…

10 ώρες ago