Advertisement
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τροφές που δεν τρώνε οι γιατροί και οι λόγοι πίσω από την απόφασή τους

Οι γιατροί συστήνουν την αποφυγή ορισμένων τροφών

Advertisement

Ο ιατρικός κόσμος αποφεύγει ορισμένες τροφές που θεωρούνται επιβλαβείς για την υγεία, και η γνώση τους μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη διατροφή μας. Αν και δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες τους. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους οι γιατροί συστήνουν την αποφυγή ορισμένων τροφών.

Παγωτό

Οι γιατροί θεωρούν το παγωτό ως μία από τις χειρότερες τροφές για τον οργανισμό. Περιέχει χημικά, ορμόνες και παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα που επηρεάζουν τις πρωτεΐνες του γάλακτος. Η ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη το καθιστούν ακόμη πιο επιβλαβείς.

Frozen Yogurt

Αν και το frozen yogurt φαίνεται σαν μία υγιεινότερη επιλογή, οι γιατροί σημειώνουν ότι περιέχει επίσης ζάχαρη. Η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Φρούτα και λαχανικά

Επίσης είναι σημαντικό να προτιμούμε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καθώς πολλά από τα κανονικά προϊόντα περιέχουν φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό.

Advertisement

Αναψυκτικά, χυμοί και ενεργειακά ποτά

Αυτά τα ποτά είναι γεμάτα ζάχαρη και οξύ, γεγονός που τα καθιστά τοξικά για τα δόντια και οδηγεί σε παχυσαρκία και έλλειψη ασβεστίου. Τα ενεργειακά ποτά, μάλιστα, μπορούν να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα.

Τροφές με τεχνητά χρώματα

Τα χημικά χρώματα που κυκλοφόρησαν σε τροφές έχουν συνδεθεί με αλλεργικές αντιδράσεις και ακόμη και με καρκίνο. Ωστόσο στην Ευρώπη, αρκετά από αυτά τα χρώματα έχουν απαγορευτεί. Ενώ στις ΗΠΑ συνεχίζουν να γράφουν.

Αλλαντικά

Τα αλλαντικά περιέχουν πολλά συντηρητικά, αλάτι και λιπαρά, και η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του στομάχου και άλλες ασθένειες.

Επεξεργασμένα κοτόπουλα και ψάρια ιχθυοτροφείου

Πολλά από τα επεξεργασμένα πουλερικά και τα ψάρια ιχθυοτροφείου περιέχουν χημικά και τοξίνες, τα οποία περνούν στον οργανισμό μέσω της κατανάλωσής τους, προκαλώντας βλάβες στην υγεία.

Σιρόπι καλαμποκιού με φρουκτόζη

Αυτό το γλυκαντικό, που χρησιμοποιείται σε πολλές επεξεργασμένες τροφές, παρακάμπτει τη ρύθμιση της γλυκόζης στο σώμα. Γεγονός που οδηγεί στην διατήρηση της φρουκτόζης ως λίπος και στην αύξηση της παχυσαρκίας.

Τρανς λιπαρά και υποκατάστατα λιπαρά

Αυτά τα συστατικά, που βρίσκονται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, προκαλούν φραγμένες αρτηρίες και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μη παστεριωμένο γάλα

Το μη παστεριωμένο γάλα περιέχει βακτήρια που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία, ενώ τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες που περιέχουν το συμβατικό γάλα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Λευκό αλεύρι

Επιπλέον το επεξεργασμένο αλεύρι, που έχει υποστεί αφαίρεση του πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά του σιταριού, δεν προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά και έχει υποβαθμισμένη διατροφική αξία.

Συσκευασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα περιέχουν πολλά συντηρητικά, τα οποία διατηρούν τη διάρκεια ζωής τους, αλλά είναι επιβλαβής για την υγεία όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Κονσέρβες

Ενώ η τροφή στις κονσέρβες μπορεί να είναι ασφαλής, το BPA που περιλαμβάνεται στις συσκευασίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και πρέπει να αποφεύγεται.

Advertisement

Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button