ΑΘΛΗΤΙΚΑΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε θα γίνει η τελετή έναρξης-Πόσο θα κοστίζουν τα εισιτήρια για τα αγωνίσματα του στίβου;

Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού. Με τους διοργανωτές να μας υπενθυμίζουν με μια δημοσίευση ανακοινώνοντας ότι απομένουν 150 ημέρες. Εκτός αυτού, από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξει και η πλατφόρμα πώλησης των εισιτηρίων για τον στίβο. Όπου οι φίλαθλοι θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την ημέρα και την ώρα που θέλουν. Με τις τιμές να αυξάνονται στα βραδινά event.

Τα αγωνίσματα του στίβου θα λάβουν χώρα στο «Stade de France» από τις 2 έως τις 10 Αυγούστου. «Αρκετές δεκάδες χιλιάδες νέα εισιτήρια θα πωληθούν για το “Athletics Special”. Αυτή είναι μια από μια σειρά εκπλήξεων που διοργανώνονται από το Παρίσι 2024 τις επόμενες εβδομάδες πριν από τους Αγώνες». Ανέφερε η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων.

Το «Παρίσι 2024» ανέφερε ότι τα φθηνότερα εισιτήρια, για τα αγωνίσματα που θα γίνονται πρωί, θα κοστίζουν 24 ευρώ. Ενώ το βράδυ τα εισιτήρια ξεκινούν από 85 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα διαθέσιμα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου) είναι περίπου 10 εκατομμύρια, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως τα 8 εκατομμύρια έχουν ήδη πωληθεί.

Τι αναμένεται να γίνει στην Τελετή Έναρξης

Οι Τελετές Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνουν συνήθως την παρέλαση των αθλητών σε ένα στάδιο. Στο Παρίσι, όμως, θα «παρελάσουν» σε ένα ποτάμι. Συγκεκριμένα, οι αποστολές των χωρών θα πλεύσουν στον Σηκουάνα για 6 χιλιόμετρα. Στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια, οι αθλητές θα συγκεντρωθούν στο πάρκο που ονομάζεται Trocadero για το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας. Οι διοργανωτές λένε ότι ήθελαν να αφήσουν το κοινό να παρακολουθήσει δωρεάν την Τελετή Έναρξης. Επομένως μισό εκατομμύριο θεατές αναμένεται παρακολουθήσουν την Τελετή Έναρξης στις όχθες του Σηκουάνα.

Η Λαμπαδηδρομία

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, πριν αρχίσει το γαλλικό ταξίδι της στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου. Όταν η Ολυμπιακή φλόγα φτάσει με το τρικάταρτο πλοίο «Belem». Οι λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν στη συνέχεια τη φλόγα σε περισσότερες από 400 πόλεις. Συμπεριλαμβανομένων πέντε υπερπόντιων περιοχών, πριν από την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Back to top button