ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή και σάλος με τη Σακελλαροπούλου: Δημιουργεί ολόκληρο «στρατό», να τη φυλάει, την ώρα που η εγκληματικότητα σαρώνει και η Ελλάδα μετράει θύματα στα Τέμπη!

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Με μία απόφαση – σκάνδαλο, την ώρα που η εγκληματικότητα διαλύει τις γειτονιές και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η πρόεδρος αποφάσισε και το ΣτΕ ενέκρινε την δημιουργία ενός μικρού στρατού για την φύλαξη της ίδιας, αλλά και του συντρόφου της!

«..,ασφάλεια του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών της οικογένειάς του που συνοικούν με αυτόν και της κατοικίας του», αναφέρει το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Νόμιμη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αναβάθμιση της υπηρεσίας προστασίας της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και των μελών της οικογένειάς της. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόεδρος είχε διατελέσει και πρόεδρος του ΣτΕ, πριν ο Μητσοτάκης την διορίσει στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε κατατεθεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Οργάνωση Υπηρεσίας Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας (ΥΠΠΔ), ενώ καταργήθηκε το προγενέστερο πλαίσιο του 2001.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος η ΥΠΠΔ θα εποπτεύεται, συντονίζεται, κατευθύνεται και θα ελέγχεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΥΠΠΕΔ είναι υπεύθυνη για την:

– ασφάλεια του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών της οικογένειάς του που συνοικούν με αυτόν και της κατοικίας του, καθώς και των χώρων και εγκαταστάσεων της ΠτΔ,

– προσωπική ασφάλεια όσων έχουν διατελέσει ΠτΔ μετά την 9.6.1975 και για την

– Ασφάλεια των αρχηγών κρατών και προσωπικοτήτων ξένων κρατών που επισκέπτονται επίσημα τη χώρα κατόπιν πρόσκλησης του ΠτΔ.

Υπηρεσίες ΥΠΠΔ

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος επέρχεται συγχώνευση των ήδη υπαρχόντων τμημάτων της ΥΠΠΕΔ, σύσταση Κέντρου Επιχειρήσεων το οποίο θα κατευθύνει και θα συντονίζει την όλη δράση της ΥΠΠΕΔ, ενώ προβλέπεται ότι το προσωπικό της υπηρεσίας αυτής έχει καθήκον εχεμύθειας, η παραβίαση του οποίου επισύρει, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων και πειθαρχικές κυρώσεις.

Η ΥΠΠΔ διαρθρώνεται σε τρεις βασικές υπηρεσίες, που είναι: 1) Επιτελείο, 2) Τμήμα Φρουράς και γ) Τμήμα συνοδευτικής ασφάλειας.

Στις αρμοδιότητες του τμήματος συνοδευτικής ασφάλειας, μεταξύ των άλλων, υπάγονται η προστασία και αποτροπή κάθε κινδύνου κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας της ΠτΔ και των μελών της οικογένειας της που διαμένουν μαζί, όπως και της κατοικίας της, καθώς και κατά τις μετακινήσεις σε χώρους εκτός Προεδρικού Μεγάρου και της κατοικίας της.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του κέντρου επιχειρήσεων, είναι ο έλεγχος και η επιτήρηση της περιμέτρου του Προεδρικού Μεγάρου, με κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, όπως και η συγκέντρωση καθώς και αξιολόγηση πληροφοριών από κάθε δυνατή πηγή.

Back to top button