Το ζήτημα με τα μαζικά νεκρά ψάρια στον Βόλο παραμένει σοβαρό. Ενώ οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες καθαρισμού του παραλιακού μετώπου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχουν απομακρυνθεί πάνω από 160 τόνοι ψαριών από τα σκάφη που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο Χρήστος Τακλής, θαλάσσιος βιολόγος και διαχειριστής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας, προειδοποίησε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει στην περιοχή. Σε δηλώσεις του στο Ράδιο ΕΝΑ, σημείωσε ότι το πρόβλημα ενδέχεται να επεκταθεί και στη λίμνη Κάρλα. Όπου η στάθμη του νερού μειώνεται και δεν επαρκεί για τα ψάρια, τα οποία αυξήθηκαν λόγω των πλημμυρών.
Επίσης ο κ. Τακλής εξήγησε ότι το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, που προέρχονται από τη λίμνη Κάρλα, ήταν αναμενόμενο. Αλλά το μέγεθός του ξεπέρασε τις προβλέψεις. Προειδοποίησε ότι η μείωση του οξυγόνου στη λίμνη Κάρλα, λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού, θα προκαλέσει περαιτέρω θανάτους ψαριών από ασφυξία.
Όσον αφορά την κατάσταση στον Παγασητικό, ο βιολόγος επισήμανε ότι δεν υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια για τον περιορισμό του όγκου των νεκρών ψαριών. Με αποτέλεσμα να εξαπλωθούν ευρύτερα λόγω των επικείμενων βροχών και ανέμων. Ωστόσο ανέφερε ότι, παρόλο που τα νεκρά ψάρια θα προσελκύσουν θηρευτές όπως δελφίνια, φώκιες και καρχαρίες, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πιθανότητα ατυχήματος για ανθρώπους. Που μπορεί να κολυμπήσουν στην περιοχή. Ο κ. Τακλής τόνισε την ανάγκη προσοχής, καθώς οι θηρευτές μπορεί να επιτεθούν σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τροφής.
Χορηγούμενο