ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παντζάρι: Πότε γίνεται «δολοφόνος» για την υγεία

Η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με προσοχή από ορισμένες ομάδες ανθρώπων

Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, ωστόσο η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με προσοχή από ορισμένες ομάδες ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, άτομα που πάσχουν από:

Γαστρίτιδα με αυξημένη οξύτητα: Το παντζάρι μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα, καθώς αυξάνει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι.
Σακχαρώδη διαβήτη: Το παντζάρι περιέχει φυσικά σάκχαρα, επομένως η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Νεφρολιθίαση (πέτρες στα νεφρά): Το παντζάρι περιέχει οξαλικά άλατα, τα οποία μπορεί να συμβάλουν στο σχηματισμό λίθων στα νεφρά.
Προβλήματα με τα νεφρά.
Εντερικές διαταραχές και διάρροια: Το παντζάρι έχει καθαρτική δράση, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.
Γενικότερα, συνιστάται η μέτρια κατανάλωση παντζαριού, και η συμβουλή ενός γιατρού για όσους έχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!