Ποιά είναι η ύπουλη ασθένεια που πάσχει ο Πέτρος Φιλιππίδης;
Στο φως για πρώτη φορά η ανίατη αρρώστια του ηθοποιού
Ποιά είναι η ύπουλη ασθένεια που πάσχει ο Πέτρος Φιλιππίδης; Στο φως για πρώτη φορά η ανίατη αρρώστια του ηθοποιού
Ποιά είναι η ύπουλη ασθένεια που πάσχει ο Πέτρος Φιλιππίδης;… Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, κ. Δημητρακόπουλος εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Super Κατερίνα» στον ALPHA, όπου μίλησε για την πρόσφατη αναβολή της δίκης του γνωστού ηθοποιού. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Δημητρακόπουλος παρείχε σημαντικές πληροφορίες για την πορεία της υπόθεσης, που παραμένει στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Φιλιππίδης παρευρέθηκε στο δικαστήριο στις 11 Νοεμβρίου, καθώς ήταν προγραμματισμένη η έκδοση κατηγοριών που σχετίζονται με δύο υποθέσεις απόπειρας βιασμού. Παρά την προσδοκία για πρόοδο στη διαδικασία, η δίκη τελικά αναβλήθηκε. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, η νέα ημερομηνία για τη συνέχιση της διαδικασίας δεν έχει ακόμη οριστεί, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον καθυστέρηση στην εξέλιξη της υπόθεσης.
Ο κ. Ο Δημητρακόπουλος δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία της απόφασης αυτής, αποφεύγοντας να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την ουσία της δίκης. Παράλληλα, υπενθύμισε τη δέσμευση της υπεράσπισης να υποστηρίξει με συνέπεια την αθωότητα του εντολέα του, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.
Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη έχει τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης και των μέσων ενημέρωσης, καθώς πρόκειται για μία από τις πλέον πολυσυζητημένες δίκες των τελευταίων ετών. Με την αναβολή της δίκης, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα σχετικά με την εξέλιξη και την τελική έκβαση της υπόθεσης.
Δείτε επίσης – Πέτρος Φιλιππίδης: Πόσα χρήματα βγάζει από τις επαναλήψεις του «50–50»;
Αναλυτικά, όλα όσα είπε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη
«Σήμερα δεν έχουμε δίκη πάλι καλά. Εκείνη τη μέρα που αναβληθηκε η δική, δεν υπήρχε αίτημα αναβολής από τη δική μας τη πλευρά, υπήρξε ασθένεια και ζήτησαν απουσία λόγω ασθενείας, δεν έγινε αναβολή, έγινε διακοπή. Καταδίκη για μια ημέρα για τον Πέτρο Φιλιππίδη, σημαίνει καταστροφή. […]Απάντησε ότι είναι αθώος αυθόρμητα, γιατί η ερώτηση ήταν “Πιστεύετε ότι είστε αθώος;” και απάντησε “Δε πιστεύω, είμαι αθώος”», τόνισε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ενώ συμπλήρωσε:
«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει, ότι κάθε δίκη είναι 6 ώρες, και οι συνάδελφοι σας γνωρίζουν τα ενδιαφέροντα σημεία της δίκης. Δεν γίνεται κάθε φορά να γίνονται δηλώσεις, για να μην γίνει παρεξήγηση αν την επόμενη φορά δεν κάνει δηλώσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης, το θέμα είναι να γίνονται μέσα στην αίθουσα οι δηλώσεις. Μπορώ να σας πω στα τελευταία δύο χρόνια που είμαστε δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη, ότι είναι πάλι ο παλιός εαυτός του, γιατί οι φίλοι του που είχαν απομακρυνθεί, πλέον είναι κοντά του, έχουν αποτινάξει τον φόβο που είχαν.
Έχουν αρχίσει και βγαίνουν και δημόσια, και θα έρθουν και στο δικαστήριο, εμείς έχουμε πει σε αυτούς του φίλους και πολύ γνωστούς ηθοποιούς να μη μιλήσουν. Όχι μόνο έχουν γυρίσει και τον υποστηρίζουν, αλλά θα έρθουν και μάρτυρες, κάποιοι δεν είναι ηθοποιοί, αλλά θα έρθουν μάρτυρες, που δεν είχαν εμφανιστεί πρωτόδικα να δώσουν φως στο πως στήθηκε αυτή η υπόθεση».
Και στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος πρόσθεσε…
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης, είναι ένας άνθρωπος ψύχραιμος, και ξέρει ότι όποιος βγει και μιλήσει, θα ζητηθεί να διαγραφεί από τον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών. Αυτές οι αναφορές δεν έγιναν από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά υπήρχε και δημόσια αυτή η λογοκρισία. Η κοπέλα που κατηγόρησε τον Πέτρο Φιλιππίδη για τρείς βιασμούς, ο ίδιος αθωώθηκε μετά από αυτές τις κατηγορίες. Έρχονται καταγγελίες μετά από 10 χρόνια, και τα μόνα στοιχεία είναι ο λόγος του θύματος και του άλλου ανθρώπου.
Κοιτάχτε, η πρόεδρος μας είπε οτι συνταξιοδοτείται τον Ιούλιο του 25, μέσα στους πρώτους μήνες του 25 θα έχουμε πόρισμα. Το αποδεικτικό υλικό είναι περιορισμένο. Κάντε υπομονή, γιατί θα έρθουν μάρτυρες που θα περιγράψουν ακριβώς τι έγινε με τις καταγγελίες. Δεν είναι στη στόχευση μας καθημερινά να βγαίνουμε και να κάνουμε δηλώσεις. Είναι καλά στην υγεία του ο… Πέτρος Φιλιππίδης, έχει ένα πρόβλημα που είναι γνωστό, τον ζαχαρώδη διαβήτη, η οποία είναι ύπουλη αρρώστια».
Σακχαρώδης Διαβήτης: Τι πρέπει να Γνωρίζετε
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια ασθένεια που επηρεάζει τον μεταβολισμό υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών, προκαλώντας κυρίως αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία). Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαβήτη, όπως ο τύπος Ι, ο τύπος ΙΙ, ο διαβητής κυήσεως και ορισμένοι σπάνιοι, ειδικοί τύποι.
Τύποι Σακχαρώδους Διαβήτη
- Τύπου Ι : Προκαλείται από την καταστροφή των β-κυττάρων του παγκρέατος, που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ινσουλίνης, οδηγώντας σε πλήρη έλλειψή της. Η θεραπεία βασίζεται στη χορήγηση εξωγενών ινσουλίνης.
- Τύπου ΙΙ : Απορρέει από τη μειωμένη έκκριση ινσουλίνης και την αντίσταση των ιστών στη δράση της.
- Διαβήτης Κυήσεως : Εμφανίζεται κατά την εγκυμοσύνη και την απαιτούμενη τακτική παρακολούθηση.
Προδιαβήτης και Κίνδυνοι
Ο προδιαβήτης αφορά άτομα με τιμές σακχάρου υψηλότερες από τις φυσιολογικές αλλά όχι αρκετά υψηλές για διάγνωση διαβήτη. Αυτή η κατάσταση αυξάνει τον κίνδυνο μελλοντικής ανάπτυξης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης, την κληρονομικότητα, την υπέρταση, τη δυσλιπιδαιμία και ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων. Γυναίκες με σύνδρομα πολυκυστικών ωοθηκών ή προηγούμενη διάγνωση διαβήτη κυήσεως ανήκουν επίσης στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Διάγνωση και Παρακολούθηση
Η διάγνωση γίνεται με μέτρηση της γλυκόζης νηστείας ή μέσω της καμπύλης γλυκόζης. Επίσης, η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c) παρέχει μια εικόνα των επιπέδων σακχάρου κατά το τελευταίο τρίμηνο.
Πρόληψη και Διαχείριση
Η αλλαγή στον τρόπο ζωής αποτελεί βασικό βήμα για την πρόληψη και τη θεραπεία. Απώλεια βάρους, τακτική άσκηση (τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα) και ισορροπημένη διατροφή να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη. Για τους διαγνωσμένους ασθενείς, η σωστή εκπαίδευση και τήρηση των οδηγών από ειδικούς είναι ζωτικής σημασίας.
Θεραπευτικοί Στόχοι
Οι στόχοι ρυθμίσεις του σακχάρου ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, τη διάρκεια της νόσου και άλλους παράγοντες. Συνιστώνται τιμές γλυκόζης νηστείας μεταξύ 70-130 mg/dl και κατάλληλη ρύθμιση των μεταγευματικών σακχάρων.
Παράλληλα, έλεγχος άλλων παραγόντων, όπως η υπέρταση και η δυσλιπιδαιμία, για την αποφυγή επιπλοκών. Η συνολική προσέγγιση βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με τον διαβήτη.
Χορηγούμενο