Χορηγούμενο
ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιο είναι το γνωστό τρόφιμο που συμβάλει στην ανάπτυξη του ύψους των παιδιών!

Χορηγούμενο

Το πρωινό πρέπει να θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αυτή η άποψη υποστηρίζεται τόσο από παροιμίες της Άπω Ανατολής όσο και από ειδικούς. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ygeiamou. Μελέτες δείχνουν ότι το πρωινό που περιλαμβάνει αυγά μπορεί να προσφέρει υψηλότερη ποσότητα πρωτεΐνης. Για τα παιδιά, ωστόσο, τα οφέλη από την κατανάλωση αυγών είναι ακόμη πιο σημαντικά. Καθώς βοηθούν στην αύξηση του ύψους.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, που δημοσιεύτηκε στο Pediatrics, έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση αυγών μπορεί να διασφαλίσει ότι τα παιδιά δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με το ύψος ή το βάρος τους. Έτσι, ακόμη και αν δεν θέλετε το παιδί σας να είναι το πιο ψηλό στην παρέλαση, υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να εντάξετε τα αυγά στη διατροφή του.

Επίσης οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις μιας διατροφικής παρέμβασης σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 μηνών στον Ισημερινό. Μετά από τυχαία επιλογή, μια πειραματική ομάδα ακολούθησε μια διατροφή που περιλάμβανε ένα αυγό την ημέρα για 6 μήνες. Ενώ μια ομάδα ελέγχου δεν κατανάλωσε καθόλου αυγά για το ίδιο διάστημα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά της πειραματικής ομάδας είχαν 47% μικρότερο κίνδυνο καθυστερημένης ανάπτυξης. Και 74% λιγότερες πιθανότητες να είναι λιποβαρή, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Ωστόσο «τα ευρήματα για την αποτελεσματικότητα αυτής της παρέμβασης δεν μας εξέπληξαν» ανέφεραν οι ερευνητές. Επισημαίνοντας ότι η μελέτη πραγματοποιήθηκε με προσοχή και παρακολούθηση για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις στα αυγά, χωρίς να καταγραφούν ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι ίδιοι θεωρούν τα αυγά ως μια ασφαλή και σημαντική διατροφική πηγή για τα παιδιά.

Ένας περιορισμός της μελέτης ήταν η χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα στη διατροφή των παιδιών της πειραματικής ομάδας, κάτι που ενδεχομένως επηρέασε τα αποτελέσματα.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button