Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο είναι το σπάνιο «κοσμικό δώρο», που θα μας φέρει το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx, την Κυριακή;

Χορηγούμενο

Την Κυριακή θα περάσει από τη Γη το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx. Και θα φέρει μαζί του το μεγαλύτερο δείγμα αστεροειδή από την αποστολή του Apollo.

Ένα δείγμα μεγάλης αξίας θα φέρει το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx. Όταν περάσει από τη Γη την ερχόμενη Κυριακή 24/9, στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο σκάφος είχε ταξιδέψει στον αστεροειδή Μπενού, που βρίσκεται κοντά στον πλανήτη μας, και κατάφερε να συλλέξει ένα ατόφιο δείγμα περίπου 250 γραμμαρίων πετρωμάτων και χώματος από τον αστεροειδή. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ειδικοί θεωρούν πως ο Μπενού βρίσκεται σε «ενδεχόμενη πορεία σύγκρουσης» με τη Γη.

Την Κυριακή, το OSIRIS-REx αναμένεται να απελευθερώσει μια κάψουλα με αυτό το δείγμα. Σε μια ζώνη προσγείωσης στην έρημο της Γιούτα. Η παράδοση του δείγματος θα μεταδοθεί ζωντανά από τη NASA. Με την κάψουλα να έχει προγραμματιστεί να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης στις 17.42, ταξιδεύοντας με ταχύτητα περίπου 44.5 χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα. Θα προσγειωθεί στη Γιούτα περίπου 13 λεπτά αργότερα.

Μπορείτε να δείτε τη ζωντανή μετάδοση της παράδοσης του δείγματος από τη NASA, μέσα από το επίσημο κανάλι του οργανισμού, το οποίο θα το βρείτε εδώ.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button