ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Γάζα – Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση: Η Αίγυπτος έτοιμη να επιτεθεί στο Ισραήλ!

Το εφιαλτικό τελεσίγραφο

Ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις της Αιγύπτου με το Ισραήλ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μία ανεξέλεγκτη κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα, με τρόπο μάλιστα που ουδείς μπορούσε να προβλέψει.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προειδοποίησαν ότι εάν το Ισραήλ προσπαθήσει να εκκαθαρίσει εθνοτικά τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα, θα αποσυρθούν από τις Συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ του 1979 και τη συνθήκη ειρήνης.

Η προειδοποίηση αυτή μάλιστα δεν είναι καθόλου «κούφια». Ο στρατός της Αιγύπτου έχει στείλει βαριές στρατιωτικές ενισχύσεις στα σύνορα με τη Γάζα… Ακριβώς, για να δείξει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί και να επιτρέψει την εκκένωση εκατομμυρίων Παλαιστινίων στην χερσόνησο του Σινά.

Μια μαζική εισροή εκατομμυρίων προσφύγων θα αποσταθεροποιούσε ολόκληρη τη χερσόνησο του… Σινά και θα αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου.

Οι στιγμές λοιπόν είναι εξαιρετικά κρίσιμες, ειδικά από τη στιγμή που το Ισραήλ έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες χιλιάδες… Παλαιστινίους στα νότια της Γάζας, σημείο από όπου κυριολεκτικά δεν υπάρχει διέξοδος. Η μοναδική διέξοδος είναι προς το Σινά.

Related Articles

Back to top button