Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ραγδαίες εξελίξεις: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

Χορηγούμενο

Εκτάκτως έφτασε στο Κίεβο ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον Β. Ζελένσκι προ σημαντικών εξελίξεων στην ουκρανική σύγκρουση.

Το δημόσιο δρομολόγιο του Αμερικανού Προέδρου έδειχνε ότι θα επισκεπτόταν την Πολωνία, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις έφτασε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Μετά την άφιξή του στο Κίεβο, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Ουκρανίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Ζελένσκι

Μάλιστα, ο Ζελένσκι κοινοποίησε την υποδοχή του Μπάιντεν με ανάρτησή του στο Instagram. «Τζόζεφ Μπάιντεν, καλώς ήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας είναι μια εξαιρετικά σημαντική ένδειξη υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς» ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Sky News, οι Πρόεδροι ΗΠΑ και Ουκρανίας συζητούν για την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς. Και, συγχρόνως, για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η στρατιωτική στήριξη που υποσχέθηκε ο Μπάιντεν, θα ανέλθει σε 500 εκατ. δολάρια. Με περισσότερες, μάλιστα, λεπτομέρειες να ανακοινώνονται την Τρίτη.

Δείτε βίντεο από την αιφνίδια επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο του Κιέβου είχαν αποκλειστεί, λόγω αυτοκινητοπομπής. Ωστόσο δεν είχε διαρρεύσει η ταυτότητα του προσώπου που θα επισκεπτόταν την ουκρανική πρωτεύουσα.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button