Έχετε σκεφτεί ποτέ, πως γίνεται το γυναικείο στήθος να ασκεί τέτοια ακαταμάχητη επιρροή πάνω στους άντρες; Η επιστημονική εξήγηση και η χημεία
Το γυναικείο στήθος, ένα σύμβολο θηλυκότητας και γονιμότητας, έχει αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού και εμμονής για πολλούς άνδρες σε όλη την ιστορία. Η επιστήμη, ωστόσο, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στο «προαιώνιο» ερώτημα: «γιατί οι άνδρες έχουν εμμονή με το γυναικείο στήθος;».
Τι στήθος προτιμούν τελικά οι άνδρες;
Πως το γυναικείο στήθος ασκεί επιρροή πάνω στους άντρες;
Σύμφωνα με τους Larry Young και Brian Alexander, συγγραφείς του βιβλίου «Η Χημεία Μεταξύ μας: Αγάπη, Σεξ και η Επιστήμη της Έλξης», η έλξη των ανδρών προς το γυναικείο στήθος συνδέεται με νευρολογικούς και ορμονικούς παράγοντες.

Ο Larry Young, νευρολόγος, εξηγεί ότι η διέγερση του στήθους κατά τον θηλασμό προκαλεί την απελευθέρωση οξυτοκίνης, μιας ορμόνης που ενισχύει τον δεσμό μητέρας-παιδιού. Η ίδια ορμόνη, σύμφωνα με τους συγγραφείς, απελευθερώνεται και κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, ενισχύοντας τον δεσμό μεταξύ των συντρόφων.
Η έρευνα του πανεπιστημίου του Sheffield επιβεβαιώνει ότι και οι γυναίκες απολαμβάνουν την προσοχή στο στήθος τους, με το 82% των γυναικών να αναφέρουν σεξουαλική διέγερση μετά από διέγερση του στήθους και της θηλής.
Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η έλξη προς το γυναικείο στήθος είναι μια έμφυτη συμπεριφορά, βαθιά ριζωμένη στον εγκέφαλο των ανδρών.
«Καυτό» ατύχημα για γνωστή τραγουδίστρια: Βγήκε το στήθος της ενώ τραγουδούσε στη σκηνή! (Βίντεο)
Ωστόσο, η προτίμηση στο μέγεθος του στήθους φαίνεται να συνδέεται με την επιθυμία των ανδρών για περιστασιακές ή σταθερές σχέσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που αναζητούν περιστασιακές σχέσεις τείνουν να προτιμούν μεγαλύτερο στήθος, ενώ εκείνοι που επιθυμούν σταθερές σχέσεις δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε άλλα χαρακτηριστικά.
Εκρηκτική Αργεντινή βγήκε να διαμαρτυρηθεί κατά της ακρίβειας με το στήθος έξω! (Βίντεο)
Συνοψίζοντας, η έλξη των ανδρών προς το γυναικείο στήθος φαίνεται να είναι ένα πολύπλοκο φαινόμενο, που συνδέεται με βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες.
Χορηγούμενο