Βρεθήκατε ποτέ σε μια κατάσταση όπου θέλετε να ανοίξετε μια κονσέρβα, αλλά δεν έχετε ανοιχτήρι; Μην ανησυχείτε, υπάρχουν ορισμένοι έξυπνοι τρόποι για να το κάνετε. Ωστόσο, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Καθώς αυτές οι μέθοδοι μπορούν να αφήσουν αιχμηρές και τραχιές άκρες στο καπάκι. Συνιστάται να φοράτε ανθεκτικά στην κοπή γάντια ασφαλείας αν τα έχετε.
1. Με ένα κουτάλι
Αν έχετε δυνατούς καρπούς και ένα γερό κουτάλι, μπορείτε να ανοίξετε σχεδόν οποιαδήποτε κονσέρβα.
Πιάστε γερά το κουτάλι στη γροθιά σας και τρίψτε την άκρη του μπρος-πίσω κατά μήκος του χείλους του καπακιού. Η κίνηση θα λεπτάνει γρήγορα το μέταλλο. Και τελικά το κουτάλι θα τρυπήσει μια τρύπα στο καπάκι. Επαναλάβετε τη διαδικασία γύρω-γύρω μέχρι να μπορέσετε να σηκώσετε το καπάκι.
2. Με ένα μαχαίρι σεφ
Με λίγη εξάσκηση, ένα μαχαίρι σεφ μπορεί να γίνει ένας σχετικά ασφαλής τρόπος για να ανοίξετε κονσέρβες.
Κρατήστε το μαχαίρι σταθερά από τη λαβή, με τον αντίχειρά σας στο επίπεδο της λεπίδας, ακριβώς πάνω από τη φτέρνα (το σημείο όπου η λεπίδα ενώνεται με τη λαβή). Με τη λεπίδα να δείχνει μακριά σας, τοποθετήστε τη φτέρνα στην αυλάκωση που βρίσκεται ακριβώς στο χείλος του καπακιού. Μια σταθερή ώθηση προς τα κάτω θα τρυπήσει το καπάκι. Συνεχίστε να τρυπάτε γύρω-γύρω μέχρι να ανοίξει η κονσέρβα.
3. Με την άσφαλτο (Ναι, καλά διαβάσατε)
Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί καν εργαλεία! Απλά βρείτε μια τραχιά επιφάνεια, όπως η άσφαλτος ή ένα τσιμεντένιο πεζοδρόμιο, και τρίψτε το πάνω μέρος της κονσέρβας πάνω της. Τρίψτε το καπάκι με κυκλικές κινήσεις μέχρι να φθαρεί το χείλος και να μπορείτε να το ανοίξετε. Θέλει λίγη δύναμη και υπομονή, αλλά λειτουργεί.
Φυσικά, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προνοήσετε και να έχετε πάντα μαζί σας ένα χειροκίνητο ανοιχτήρι κονσερβών στο κιτ επιβίωσής σας ή στον εξοπλισμό για το κάμπινγκ. Ωστόσο, αν μια απρόβλεπτη κατάσταση, όπως μια αποκάλυψη ζόμπι ή ένα ατύχημα στο κάμπινγκ, σας βρει απροετοίμαστους, τουλάχιστον δεν θα πεινάσετε.
Χορηγούμενο