Πόσο κρέας χρειάζεται πραγματικά ο οργανισμός μας; Η σωστή ποσότητα για μια ισορροπημένη διατροφή
Είναι γνωστό ότι μια ισορροπημένη διατροφή είναι θεμελιώδης για την υγεία μας. Για πολλούς, το κρέας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διατροφής, προσφέροντας όχι μόνο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και απόλαυση. Ωστόσο, η ποσότητα και το είδος του κρέατος που καταναλώνουμε παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Πόσο κρέας χρειάζεται πραγματικά ο οργανισμός μας;
Ακόμη κι αν το κρέας βρίσκεται ψηλά στις διατροφικές μας προτιμήσεις, δεν είναι απαραίτητο να το καταναλώνουμε κάθε εβδομάδα. Η σωστή διατροφή βασίζεται στην ποικιλία και την ισορροπία. Για παράδειγμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρέας με άλλες πηγές πρωτεΐνης, όπως τα ασπράδια αυγών, τα οποία προσφέρουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, χωρίς τις επιπλέον θερμίδες και το λίπος.
Κόκκινο vs. Λευκό κρέας: Οι επίσημες συστάσεις
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος, ειδικά, έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με πολλές μελέτες. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός είναι σαφής στις συστάσεις του:
-
Κόκκινο κρέας: Μία μερίδα την εβδομάδα είναι αρκετή για τους ενήλικες. Μια μερίδα αντιστοιχεί σε περίπου ένα μπιφτέκι ή μια μπριζόλα στο μέγεθος της παλάμης σας.
-
Λευκό κρέας: Μπορούμε να καταναλώνουμε μία έως δύο μερίδες την εβδομάδα, όπως μισό στήθος ή ένα μπούτι κοτόπουλο.
Μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας; Τα υπέρ και τα κατά
Αυτές οι συστάσεις μας βοηθούν να απολαμβάνουμε το κρέας με μέτρο, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία μας.
Χορηγούμενο