Η πράσινη σαλάτα που «θωρακίζει» από καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό! – Πάμφτηνη, πολύτιμη και ιδιαίτερη
Η πράσινη σαλάτα που «θωρακίζει» από καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό! Κάποιοι τη λατρεύουν, ενώ άλλοι αγαπούν να τη μισούν. Το αναμφισβήτητο είναι πως η ρόκα προσθέτει γεύση σε πολλά πιάτα και προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Μήπως ήρθε η ώρα να την εντάξετε στη διατροφή σας;
Η ρόκα ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών και είναι γνωστή για την χαρακτηριστική, πικρή της γεύση και τις ευεργετικές της ιδιότητες. Περιέχει υψηλές ποσότητες αντικαρκινικών παραγόντων, φυτικών ινών και φυτοχημικών. Επιπλέον, είναι χαμηλή σε σάκχαρα, θερμίδες, υδατάνθρακες και ανθυγιεινά λιπαρά, καθιστώντας την ιδανική προσθήκη σε κάθε υγιεινή διατροφή.
Δείτε επίσης – Νεροκάρδαμο: Λαχανικό που πρoλαμβάνεı τον καρκίνο και θωρακίζει την καρδιά
Τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες που μας χαρίζει απλόχερα
Μεταξύ άλλων, εμπεριέχει σημαντικές ποσότητες πολύτιμων θρεπτικών συστατικών ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας.
Ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική πήξη του αίματος, την υγεία των οστών και των δοντιών, καθώς και τη λειτουργία μυών και νεύρων.
Κάλιο, ένα μέταλλο και ηλεκτρολύτης ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της καρδιάς και των νεύρων, που βοηθά στη φυσιολογική σύσπαση των μυών και τη μείωση των αρνητικών επιδράσεων του νατρίου, κάτι που καθιστά την ρόκα ένα εξαιρετικό τρόφιμο για τους ανθρώπους με υπέρταση.
Φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, που βοηθά στην παραγωγή του DNA και άλλου γενετικού υλικού, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις έγκυες ή όσες σχεδιάζουν να συλλάβουν, για την πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα, όπως η δισχιδής ράχη.
Βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό, την υγεία των ιστών και την απορρόφηση του διατροφικού σιδήρου.
Βιταμίνη Κ, που βοηθά στην πήξη του αίματος.
Βιταμίνη… Α, ένα αντιοξειδωτικό, που υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, την ανάπτυξη των κυττάρων και τη συνολική υγεία των ματιών. Συμβάλλει, επίσης, στη διατήρηση της λειτουργίας των νεφρών, των πνευμόνων και της καρδιάς.
Χορηγούμενο