Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσοχή: Χημικός τροφίμων αποκαλύπτει τι να μην τρώτε!

Από τι κινδυνεύετε και τι πρέπει να προσέχετε

Χορηγούμενο

Προσοχή: Χημικός τροφίμων αποκαλύπτει τι να μην τρώτε! Από τι κινδυνεύετε και τι πρέπει να προσέχετε και να γνωρίζετε

Προσοχή: Χημικός τροφίμων αποκαλύπτει τι να μην τρώτε! – Ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων αποκάλυψαν τέσσερα προϊόντα που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ και τα οποία δεν θα κατανάλωναν ποτέ. Κάποια από αυτά ίσως σας εκπλήξουν.

Η πράσινη σαλάτα που «θωρακίζει» από καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η Kali Kniel, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Delaware, και ο Dr. Bryan Quoc Le, χημικός τροφίμων και σύμβουλος της βιομηχανίας με έδρα την Ουάσινγκτον, κατέδειξαν τα εξής τέσσερα τρόφιμα:

  1. Ακατέργαστες φύτρες. Εάν σας αρέσει να προσθέτετε φύτρες και τριφύλλι στα τοστ και τα σάντουιτς σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κίνδυνοι μπορεί να υπερτερούν των πλεονεκτημάτων. Δεν είναι απαραίτητο να τις αποφεύγετε τελείως, αλλά μπορούν να αποτελέσουν εστίες βακτηρίων όπως η σαλμονέλα και το E.coli, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο όταν καταναλώνονται ωμές. Οι ειδικοί συνιστούν να τις μαγειρεύετε στον ατμό για να σκοτώνονται τα μικρόβια και να μειώνονται οι κίνδυνοι τροφικής δηλητηρίασης.
  2. Ακατέργαστο, μη παστεριωμένο γάλα. Αν δείτε μη παστεριωμένο γάλα να πωλείται στο παντοπωλείο, αποφύγετε να το αγοράσετε. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαφημίζουν το νωπό γάλα με το επιχείρημα ότι έχει όλα αυτά τα οφέλη για την υγεία, αλλά απλά δεν αξίζει τον κίνδυνο, επειδή υπάρχουν πολλοί παθογόνοι οργανισμοί που είναι ακόμα ζωντανοί σε αυτό το γάλα, ειδικά αν προέρχεται κατευθείαν από μια εγκατάσταση επεξεργασίας», δήλωσε ο Le στη HuffPo.

Το γάλα που πωλείται σήμερα είναι παστεριωμένο, που σημαίνει ότι έχει υποβληθεί σε θερμική επεξεργασία σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και για ορισμένο χρόνο, ώστε να εξοντωθούν τυχόν επιβλαβή βακτήρια. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει αυτή τη διαδικασία, καθώς το ωμό γάλα μπορεί να περιέχει παθογόνα όπως η σαλμονέλα, το E. coli, η λιστέρια και το καμπυλοβακτηρίδιο. Ο FDA επισημαίνει επίσης ότι η κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, παιδιά, ηλικιωμένους και εγκύους.

  1. Προ-κομμένα προϊόντα. Παρόλο που η ευκολία των προ-κομμένων φρούτων ή λαχανικών μπορεί να είναι δελεαστική, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για την υγεία σας. Οι ειδικοί συνιστούν να πλένετε τα προ-κομμένα προϊόντα πριν τα καταναλώσετε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα προ-κομμένα φρούτα και λαχανικά παραμένουν κρύα και διατηρούνται χωριστά από το ωμό κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά που μπορεί να βρίσκονται στο καλάθι του παντοπωλείου σας.

Η Kniel εξέδωσε μια ιδιαίτερη προειδοποίηση για τα κομμένα πεπόνια, τονίζοντας ότι είναι…  «πιο ευάλωτα» σε μόλυνση. Ο πρώτος λόγος είναι ότι καλλιεργούνται στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να απορροφήσουν βρώμικο νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καλλιέργειας – και ακόμη και να έρθουν σε επαφή με περιττώματα ζώων. Η φλούδα των φρούτων μπορεί επίσης να περιέχει βακτήρια.

Προσοχή: Ποιά είναι τα πιο μολυσμένα ψάρια; Πως και από τι κινδυνεύουμε;

4. Μπουφές ζεστού φαγητού

Αν και τα φαγητά από μπουφέ είναι πολύ γευστικά, είναι σημαντικό να προσέχετε τον τρόπο διατήρησής τους. Όλα τα ζεστά φαγητά σε έναν μπουφέ πρέπει να διατηρούνται σε υψηλή θερμοκρασία. Υπάρχει μια «επικίνδυνη ζώνη» στην οποία τα τρόφιμα μπορεί να βρεθούν αν παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για πάνω από δύο ώρες. Τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα μέσα σε αυτήν την «επικίνδυνη ζώνη».

«Αν το σύστημα θέρμανσης είναι αμφίβολο, θα απέφευγα το μπαρ με τα ζεστά φαγητά», συμβούλευσε ο Le στη HuffPo. «Αλλά αν διατηρείται πάνω από την κατάλληλη θερμοκρασία, τότε είστε εντάξει να το φάτε, επειδή δεν μπορεί να μολυνθεί». Η Kniel είπε επίσης ότι της αρέσει πάντα να ρίχνει μια ματιά για να βεβαιωθεί ότι τα πάντα στα μπαρ διατηρούνται καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις λαβίδες σερβιρίσματος.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button