Χορηγούμενο
ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσοχή: Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβουν τα vegan κρεατικά και γλυκά

Πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν για τον οργανισμό μας και τι μπορεί να προκαλέσουν;

Χορηγούμενο

Προσοχή: Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβουν τα vegan κρεατικά και γλυκά! Πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν για τον οργανισμό μας και τι μπορεί να προκαλέσουν;

Προσοχή: Μεγάλος κίνδυνος από τα vegan κρεατικά και γλυκά! Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων vegan κρεατικών και γλυκών συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Lancet Regional Health – Europe. Η μελέτη που περιλαμβάνει δεδομένα από 118,000 Βρετανούς ηλικίας 40-69 ετών, δείχνει ότι τα φυτικά μπιφτέκια, λουκάνικα και γλυκά που είναι υπερ-επεξεργασμένα μπορούν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην καρδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο θανάτου κατά 15%.

Ενώ η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στη vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως γράφει ο Βασίλης Χονδρογιάννης newsbreak, τα υπερ-επεξεργασμένα φυτικά υποκατάστατα κρέατος και γλυκά συνδέονται με επικίνδυνες συνέπειες στην καρδιά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Lancet Regional Health – Europe. Η MailOnline εξηγεί ότι πρόκειται, μεταξύ άλλων, για φυτικά μπιφτέκια, φυτικά λουκάνικα, vegan γλυκά και vegan τσιπς.

Τι έδειξε η έρευνα;

Ένα ερευνητικό έργο που πραγματοποιήθηκε από το Imperial College London της Βρετανίας και το… University of São Paulo της Βραζιλίας εξέτασε 118,000 Βρετανούς ηλικίας… 40-69 ετών, εστίασε επίσης στην ανάλυση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και της θνησιμότητας. Τα ευρήματα της μελέτης αναδεικνύουν ότι η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων vegan τροφών αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 15%.

Δείτε επίσης – Σοκ: Ποιές είναι οι «αγαπημένες» μας τροφές που προκαλούν φλεγμονές στο σώμα μας, καρκίνο και αυτοάνοσα;

Επιπλέον, η ίδια μελέτη αποκάλυψε ότι η αύξηση κατά… 7% στις πιθανότητες για αθηροσκλήρωση, η οποία οδηγεί στον αφροτοιχοειδή της καρδιάς, συσχετίζεται με τις υπερ-επεξεργασμένες vegan τροφές. Αντίθετα, η αύξηση κατά… 10% στην κατανάλωση μη επεξεργασμένων χορτοφαγικών τροφών, όπως φρούτα και λαχανικά, συνδέθηκε με μείωση κατά… 8% του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επιπλέον, παρατηρήθηκε μείωση κατά 20% στους θανάτους από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Δείτε επίσης – Η πράσινη σαλάτα που «θωρακίζει» από καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό

«Αυτή η μεγάλη έρευνα υποδεικνύει ότι τα φυτικά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα δεν φαίνεται να έχουν προστατευτικές συνέπειες στην υγεία και συνδέονται με άσχημα αποτελέσματα σε αυτή» είπε η δρ Eszter Vamos του Imperial College Londonκρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button