ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσοχή: Ποια ψάρια πρέπει να σταματήσετε να τρώτε

Tο ψάρι διευκολύνει την πέψη λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε συνδετικό ιστό

Χορηγούμενο

Η συνεχής και επαναλαμβανόμενη σύσταση των ειδικών είναι η ανάγκη για περισσότερη κατανάλωση ψαριών στην καθημερινή διατροφή. Αν και υπάρχουν και κάποια εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ισπανικής Καρδιολογίας (FEC), το ψάρι περιλαμβάνει 18-20% υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β, λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και Δ, ιώδιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο (εάν καταναλωθεί με τα κόκαλα). Επιπλέον, το ψάρι διευκολύνει την πέψη λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε συνδετικό ιστό.

Χορηγούμενο

Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές επιλέγουν ψάρια όπως ο καπνιστός σολομός, τα καβουροπόδαρα ή τα ψαρομπαστούνια. Τα οποία, παρόλο που δημοφιλή, μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.

Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα ψάρια για τα οποία οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται, όπως η τιλάπια, η πάνγκα και η πέρκα, λόγω χαμηλής θρεπτικής αξίας ή ρυπαντικών ουσιών που ενδέχεται να περιέχουν. Επισημαίνεται ότι η επιλογή ψαριών τοπικής προέλευσης και η ενημέρωση για την προέλευση τους είναι προτιμότερη για την υγεία.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button