ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Ψυχρολουσία: Ο Μπλίνκεν μίλησε καθαρά για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου στο Αιγαίο!

Ψυχρολουσία με τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Ο Άντονι Μπλίνκεν, εκτός των άλλων, μίλησε καθαρά για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου με την Τουρκία!…

«Ως ηγέτης στην περιοχή, η Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την προώθηση της σταθερότητας, της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, της περιφερειακής ολοκλήρωσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγέτη στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης και στη διασφάλιση της περιφερειακής κοινής χρήσης ενεργειακών πόρων».

Αυτά δήλωσε ο Μπλίνκεν, σύμφωνα με την Λένα Αργύρη.

Με απλά λόγια, ο Μπλίνκεν ετοιμάζει την συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου ο οποίος, δικαιωματικά, στο μεγαλύτερο μέρος του, ανήκει στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.

Υπάρχει, όμως, άλλο ένα εξοργιστικό σημείο. Ο Μπλίνκεν υποστηρίζει, υποτίθεται, το ρόλο της Ελλάδας ως ηγέτη στην διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης. Αυτή η διαφοροποίηση θα γινόταν με τον αγωγό East Med. Τον οποίον, όμως, ο ίδιος ο Μπλίνκεν ακύρωσε. Σε μία επαίσχυντη ενέργεια που στρέφεται κατά των Ελληνικών συμφερόντων. Αφού, μάλιστα, υπεγράφη η υποτιθέμενη Στρατηγική Συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας!

Η στάση του Μπλίνκεν είναι τουλάχιστον προσβλητική απέναντι στην Ελλάδα!…

Back to top button