Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχρολουσία: Θα δεχόμαστε μετανάστες και από την Λατινική Αμερική;

Αδιανόητη Συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ

Χορηγούμενο

Ψυχρολουσία: Τώρα, θα δεχόμαστε μετανάστες και από την Λατινική Αμερική! Στο φως η αδιανόητη Συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ!

Ψυχρολουσία: Θα δεχόμαστε μετανάστες και από την Λατινική Αμερική! Η Ελλάδα έχει δώσει το πράσινο φως σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το κανάλι CBS. Αναφέρεται ότι η χώρα μας συμφώνησε να δέχεται μετανάστες από τη Λατινική Αμερική, τους οποίους θα στέλνει η αμερικανική κυβέρνηση για επανεγκατάσταση, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις παράνομες μετακινήσεις στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Επιπλέον, άλλες χώρες που συμφώνησαν να δεχτούν μετανάστες είναι η Ιταλία, η Ισπανία και ο Καναδάς.

Αυτή η απόφαση φαίνεται να αναστατώνει τους πολίτες, ιδίως ενόψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα με τις μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια. Η κατάσταση φαίνεται να είναι ανησυχητική και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Ανάλογα με πληροφορίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να ελέγξει αυστηρά την είσοδο μεταναστών στη χώρα. Έτσι, θα ιδρύσει γραφεία σε χώρες όπως η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός και η Γουατεμάλα, όπου οι μετανάστες θα υποβάλλουν αιτήσεις για εισαγωγή. Η τύχη τους θα κρίνεται ανάλογα με τα κριτήρια που θα θέσουν οι αρχές. Οι επιτυχημένοι θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ, ενώ οι αποτυχημένοι αναμένεται να ανακατευθυνθούν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία για το πιθανότερο αυξημένο μεταναστευτικό φορτίο που ενδέχεται να πληγεί τη χώρα.

Αλωνίζουν ανενόχλητοι: Διακινητές έφτασαν στη Βραυρώνα και αποβίβασαν μετανάστες στη Χαμολιά!

Δείτε παρακάτω το αποκαλυπτικό βίντεο

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβάλλει αυστηρά μέτρα για τη μετανάστευση, καθώς οι παράνομες διελεύσεις στα σύνορα των ΗΠΑ με το… Μεξικό μειώθηκαν κατά περισσότερο από 50% τον… Μάιο σε σύγκριση με το ανώτερο επίπεδο που είχαν καταγραφεί τον Δεκέμβριο, δήλωσαν πηγές στο CBS News. Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί περιλαμβάνεται η απαγόρευση πολλών αιτήσεων ασύλου όταν ο αριθμός των παράνομων εισροών αυξάνεται σημαντικά.

Δείτε επίσης – «Βόμβα» από Πακιστανό υπουργό: «Στέλνουμε 500.000 μετανάστες στην Ελλάδα»

Σχετικά με τα γραφεία ασφαλούς κινητικότητας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι «έδωσαν τη δυνατότητα εξαπλάσιας αύξησης του αριθμού των προσφύγων που επανεγκαταστάθηκαν από το δυτικό ημισφαίριο. Δεδομένης της επιτυχίας του προγράμματος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, «είμαστε σε διπλωματικές συζητήσεις με άλλες χώρες σχετικά με τη συμμετοχή σε αυτήν την πρωτοβουλία για την επέκταση των νόμιμων οδών επανεγκατάστασης, αλλά δεν έχουμε πρόσθετες πληροφορίες να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή».

Δείτε επίσης – Σοκ: 25.000 μουσουλμάνοι μετανάστες ετοιμάζονται να αποβιβαστούν στην Κρήτη από τις ακτές της Λιβύης!

Η αδιανόητη Συμφωνία Ελλάδος και ΗΠΑ

Στις 20 Μαΐου, αξιωματούχοι των.. ΗΠΑ συναντήθηκαν με διπλωμάτες από τον Καναδά, την Ιταλία, την Ισπανία και τις χώρες που φιλοξενούν τα… Γραφεία Ασφαλούς Κινητικότητας για να συζητήσουν την πρωτοβουλία, όπως αποκαλύπτουν εσωτερικά έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σε συνέντευξή του προς το CBS News την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.. Αλεχάντρο Μαγιόρκας, αναφέρθηκε στην συμφωνία με την Ελλάδα.

«Συνεργαζόμαστε με τον Καναδά, την Ισπανία και μόλις πρόσφατα, την Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε νόμιμους δρόμους για να φτάσουν τα άτομα στις χώρες τους, μακριά από τα χέρια των λαθρεμπόρων που απλώς επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν αυτά τα άτομα για κέρδος», είπε.

Δείτε επίσης – Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας! Οι μετανάστες, οι θάνατοι και οι γεννήσεις

Σύμφωνα με το CBS, ούτε η ελληνική ούτε η ιταλική κυβέρνηση έχουν κάνει σχόλια.

Η πηγή επισημαίνει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει κρίση, καθώς μετανάστες έχουν έλθει από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή τα τελευταία δέκα χρόνια. Και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του γηράσκοντος πληθυσμού και της έλλειψης εργατικού δυναμικού, γεγονός που τις κινητοποιεί να εξετάσουν την επανεγκατάσταση αλλοδαπών εργαζομένων.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button