ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: ‘Κλείδωσε’ η ημερομηνία των εκλογών! Πότε διαλύεται η Βουλή;

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εκτυλήσσονται τις τελευταίες ώρες με τις φήμες να θέλουν να «κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών. Πότε διαλύεται η παρούσα Βουλή;

Παρότι επισήμως δεν διαχέεται τίποτα από το Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασιστεί η διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου. Μάλιστα φέρεται να έχουν αποσταλεί και σχετικά sms προς ανώτερα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια.

Αν η πληροφορία ισχύει, τότε πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 9 Απριλίου. Αλλά υπό προϋποθέσεις και η Κυριακή 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συσκέψεις που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να επισπεύσει την προκήρυξη εκλογών το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, κομματικά στελέχη της ΝΔ σημείωναν πως πλέον μετά και τον σεισμό στην Τουρκία, όπου υπάρχει πιθανότητα αναβολής των εκλογών, δεν υπάρχει πλέον πειστικό «αφήγημα» που θα μπορούσε να επικαλεστεί ο πρωθυπουργός για να μετατεθούν και οι εγχώριες κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση… Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι φήμες ως προς την ημερομηνία των εκλογών διακινούνται με ρυθμό… καταιγιστικό.

Back to top button