EΛΛΑΔΑ

Σάλος: Ο Κούγιας μήνυσε τον γιατρό που προσπαθούσε να επαναφέρει τη Τζωρτζίνα!

Θρίλερ η δίκη Πισπιρίγκου

Ευθύνες στους γιατρούς του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πάτρας όπου εισήχθη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021, επιρρίπτει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, επιχειρώντας να ανατρέψει την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας του παιδιού από την 34χρονη μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σχολιάζοντας τις καταθέσεις που έδωσαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις οι γιατροί του Καραμανδάνειου, ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορούμενης είπε πως «δεν είδαν, δεν διέγνωσαν ως όφειλαν, συμπτώματα που εμφάνιζε το παιδί και τα οποία οφείλονταν σε καρδιολογικό πρόβλημα».

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη αναξιοπιστία» των γιατρών, τόνισε πως έχουν ευθύνες για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα αλλά και για την διαχείριση του συμβάντος.

Σε συνέχεια των μηνύσεων που έχει καταθέσει σε βάρος των γιατρών, ο Κούγιας ζήτησε να διωχθεί για ψευδορκία ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Ιωάννης Χασαπόπουλος που έκανε ΚΑΡΠΑ επί σχεδόν 50 λεπτά στο παιδί για να το επαναφέρει. Όπως ανέφερε, ο αναισθησιολόγος είπε για πρώτη φορά στο δικαστήριο πως όταν πήγε στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας την βρήκε με σάλια, κατάσταση που τον δυσκόλεψε στην διασωλήνωση. «Ο μάρτυρας στην αρχική του κατάθεση δεν είχε αναφέρει τίποτα από όλα αυτά και είχε πει ότι το διασωλήνωσε αμέσως. Μέχρι τη στιγμή της κατάθεσης του, κανείς άλλος γιατρός δεν είχε αναφερθεί σε σάλια και δυσκολία διασωλήνωσης του παιδιού» είπε ο Κούγιας. Και επεσήμανε πως «η αναφορά για σιελόρροια είναι ψευδής και τεχνηέντως διατυπωμένη. Ώστε να δημιουργήσει υπόνοιες για χορήγηση κεταμίνης στο παιδί από τη μητέρα του».

Η εξέταση του μάρτυρα από τον Κούγια – Οι διάλογοι

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μετά τον σχολιασμό των καταθέσεων συνεχίστηκε η εξέταση του μάρτυρα Ανδρέα Ηλιάδη από τον κ. Κούγια. Στον οποίο, μάλιστα, η πρόεδρος απαγόρευσε την πρώτη ερώτηση.

Κούγιας: Γιατί συνοδεύεστε από δικηγόρο;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε! Αυτό τι ερώτηση είναι; Γιατί μας αφορά;

Κούγιας: Ένας μάρτυρας που έρχεται εδώ να πει την αλήθεια γιατί συνοδεύεται από δικηγόρους; Θα ήθελα να δείξω τη πραγματική του προσωπικότητα. Αφού θα πει την αλήθεια.

Κούγιας: Όταν υπήρξε κλήση από το Καραμανδάνειο για ένα σημαντικό περιστατικό εσείς που βρισκόσασταν;

Μάρτυρας: Βρισκόμουν στην οικεία μου στην Αγιά. Τους είπα να ετοιμαστούν και ότι πηγαίνω, όπως κάνω πάντα. Πρέπει να ήταν μισή ώρα πριν από την εισαγωγή του παιδιού, η οποία έγινε περίπου στις 8:30.

Ο μάρτυρας τόνισε πως πάντοτε όταν υπάρχει έκτακτο περιστατικό για την ΜΕΘ πηγαίνει και ο ίδιος με τον συνήγορο να αμφισβητεί την πρόθεση του κ. Ηλιάδη

Μάρτυρας: Είμαι πάντα εκεί σε όλα τα περιστατικά, πείτε το και ρομαντικό

Κούγιας: Είναι ύποπτο…

Μάρτυρας: Μπορείτε να ρωτήσετε και να μάθετε με ποιον τρόπο δουλεύει ο Ηλιάδης στη Μονάδα…

Κούγιας: Ρωτήσατε τι αφορά το περιστατικό;

Μάρτυρας: Ναι! Και μου είπαν ότι είναι αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και πως το παιδί διασωληνώθηκε και έρχεται στη ΜΕΘ Παίδων.

Κούγιας: Σας είπε ποιος γιατρός έκανε την ανάνηψη;

Μάρτυρας: Ο κ. Χασαπόπουλος (αναισθησιολόγος Καραμανδάνειου). Πήρα όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή.

Κούγιας: Σας είπαν πόσο διήρκησε η ανάνηψη συνολικά;

Μάρτυρας: Η συνομιλία με τον κ. Κοτσώνη (που δέχθηκε την κλήση από το Καραμανδάνειο) είχε να κάνει με το βασικό πρόβλημα. Από ό,τι μου είπε, διήρκησε 45 με 50 λεπτά αλλά μέχρι εκεί.

Κούγιας: Γνωρίζετε πότε υπέστη το παιδί την ανακοπή;

Μάρτυρας: Στις 6:30 περίπου…

Κούγιας: Σας έχει απασχολήσει η σχέση του χρόνου που έγινε η ανακοπή, του χρόνου της ανανήψεως και του χρόνου που ειδοποιηθήκατε;

Μάρτυρας: Είναι πολύ σημαντικά αυτά που ρωτάτε και έχουν να κάνουν με την ανάνηψη του παιδιού για αυτό και επιμέναμε και ρωτάγαμε τη μητέρα.

Related Articles

Back to top button