Σάλος με τσιφούτα διευθύντρια που τρώει φαγητό από σκουπίδια και με τα χρήματα που εξοικονομεί κάνει ταξίδια
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ιστορία της Sofie Juel-Anderson, μιας 30χρονης διευθύντριας εστιατορίου από την Αυστραλία, που ζει στη Δανία. Παρότι δεν αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, έχει επιλέξει να βρει την τροφή της στους κάδους απορριμμάτων αντί να ψωνίζει από το σούπερ μάρκετ. Η απόφασή της έχει προκαλέσει συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με κάποιους να την επαινούν για την πρωτοτυπία της και άλλες να την κατακρίνουν.
Σάλος: Τσιφούτα διευθύντρια τρώει φαγητό από σκουπίδια
Η Sofie ξεκίνησε αυτή την ασυνήθιστη συνήθεια τον Οκτώβριο του 2020, όταν για πρώτη φορά αποφασίσει να δοκιμάσει το λεγόμενο “dumpster diving”. Έκτοτε, δεν έχει αγοράσει τρόφιμα και ξοδεύει μόνο περίπου 100 δολάρια ετησίως για είδη καθαριότητας. «Βρίσκω όλα τα τρόφιμά μου στους κάδους. Τα χρήματα που εξοικονομώ μου δίνουν την ελευθερία να ταξιδεύω και να επισκέπτομαι φίλους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε.
View this post on InstagramAdvertisement
Η οικογένεια της είναι ενήμερη για τον τρόπο ζωής της και, σύμφωνα με τη Sofie, πολλές φορές συμμετέχει και η ίδια σε αυτή την πρακτική. Όπως αναφέρει, επιλέγει πάντα μέρη όπου γνωρίζει ότι τα τρόφιμα που πετιούνται είναι ασφαλή για κατανάλωση, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τη δουλειά της ως διευθύντρια εστιατορίου. «Όπως δεν θα έδινα σε έναν πελάτη κάτι χαλασμένο, έτσι δεν θα το έκανα ούτε για εμένα ή την οικογένειά μου», εξηγεί.
Παρόλα αυτά, η επιλογή της δεν έχει γίνει δεκτή με θετικό τρόπο από όλους. Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου την κατηγορούν ότι στερεά τρόφιμα από άστεγους και ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, για τους οποίους το φαγητό από τα σκουπίδια μπορεί να είναι ζήτημα επιβίωσης. Άλλοι, από την άλλη, θεωρούν ότι η πράξη της, αν και επιλογή για εκείνη, δεν θα έπρεπε να διαφημίζεται, καθώς μπορεί να θεωρηθεί προσβλητική για όσους δεν έχουν άλλη επιλογή.
View this post on InstagramAdvertisement
Σοκ: Ποιό διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια;
Η Sofie, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η πρακτική της όχι μόνο προσφέρει ελευθερία, αλλά αναδεικνύει και το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, ιδιαίτερα σε χώρες όπου μεγάλες ποσότητες καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.
Χορηγούμενο