ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πανικό το Μαξίμου από τη νέα δημοσκόπηση της ALCO: Τι λένε οι πολίτες για την ακρίβεια, το «καλάθι του νοικοκυριού» και τις παρακολουθήσεις;

Ποια η διαφορά της Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα;

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO αποκαλύπτει ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν κατόρθωσε να πείσει τους πολίτες για τις δήθεν προσπάθειες της κυβέρνησης να προστατέψει τους καταναλωτές από το ‘τσουνάμι’ της ακρίβειας που σαρώνει τα σπίτια τους. Τι λένε οι Έλληνες για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών-παρακολουθήσεων; Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία τα φαινόμενα κακοποίησης ανηλίκων τα οποία σκάνε καθημερινά δίπλα στις πόρτες τους σαν… ‘βόμβες’! Με όλα τα παραπάνω ποιό είναι το προβάδισμα που διατηρεί το κυβερνόν κόμμα από την αξιωματική αντιπολίτευση;

Η έρευνα της εταιρίας «Alco» παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι απάντησαν οι συμμετέχοντες σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τις ζωές τους, την επικαιρότητα, αλλά και για την πρόθεση ψήφου τους. Η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών, με το μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού» να μην απαλύνει καθόλου τον πόνο τους από τις απανωτές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνουν τα πλούτη τους και μάλιστα, με τις ‘ευλογίες’ της κυβέρνησης!

Όπως απάντησαν, λοιπόν, στην έρευνα οι πολίτες, το 54% χρησιμοποίησε το «καλάθι του νοικοκυριού» για τις αγορές του. Το 24% απάντησε ότι το χρησιμοποιεί λίγες φορές, το 28% πολλές φορές και το 2% πάντα. Ενώ το 44% υποστηρίζει πως δεν χρησιμοποιεί καθόλου του καλάθι του νοικοκυριού. Προφανώς αυτοί ή θα είναι πολύ πλούσιοι ή στο συγκεκριμένο μέτρο ‘είδαν’ απλά μια επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης,

Σχετικά με το εάν είναι εύκολο για τους καταναλωτές να βρουν τις πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και το χαρακτηριστικό σήμα των προϊόντων που υπάγονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», εδώ αποκαλύπτεται το μπάχαλο. Το 39% απαντάει ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα παραπάνω, ενώ ένα 25% απάντησε ότι δεν γνωρίζει καν. Και μόνο το 36% απάντησε ότι είναι εύκολο να εντοπίσει τιμές και πληροφορίες. Ως προς αυτό, τώρα, εμείς διατηρούμε και κάποιες επιφυλάξεις.

Για το εάν το «καλάθι του νοικοκυριού» καλύπτει τις οικογενειακές τους ανάγκες, το 49% απάντησε αρνητικά! Ένα 28% απάντησε θετικά, ενώ το 23% επέλεξε την απάντηση «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Όσο για το εάν το «καλάθι του νοικοκυριού» πετυχαίνει τον στόχο του, το 35% απάντησε καθόλου, το 28% απάντησε αρκετά, το 17% λίγο, το 4% πολύ και ένα 16% δεν απάντησε καν στην ερώτηση.

Σχετικά με τα κοινωνικά θέματα που μαστίζουν την ελληνική οικογένεια και αφορούν ειδικότερα σε κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν για την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα αντίδρασης των Αρχών. Για την Αστυνομία το 43% απάντησε θετικά, ενώ το 41% αρνητικά. Για τις κοινωνικές υπηρεσίες το 53% απάντησε αρνητικά και το 26% θετικά, ενώ από την έρευνα αποκαλύπτεται και μία μεγάλη δυσπιστία των πολιτών ως προς τη Δικαιοσύνη. Το 63% απάντησε αρνητικά για το αν είναι αποτελεσματική και αποδίδεται με ταχύτητα και μόλις το 16% απάντησε θετικά στην ερώτηση.

Για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών-παρακολουθήσεων και που μας έχει κάνει διεθνώς βούκινο, η ερώτηση αφορούσε το αν οι πολίτες έχουν πειστεί από τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν έχουν σχέση με κακόβουλα λογισμικά. Ένα 64% απάντησε ότι δεν έχει πειστεί, ενώ μόλις το 18% απάντησε πως πείστηκε.

Όλως περιέργως και παρά όλα τα παραπάνω, όπως φαίνεται από τη συγκεκριμένη έρευνα, οι πολίτες δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα ως προς την πρόθεση ψήφου, καθώς η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί μία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ της τάξεως του 7,3%!

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκέντρωσε το 30,3% των προτιμήσεων έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αγγίζει το 11,4% και με το ΚΚΕ να παραμένει στο 5,2%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,9%, το ΜέΡΑ25 με 2,7% και με 2,1% το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Back to top button