ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

‘Σεισμός’ στο Μαξίμου: Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές;

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση – ‘βόμβα’ του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Με μία λιτή αλλά πολύ προσεκτική απάντηση, ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος με την ΝΔ στις ερχόμενες Εθνικές εκλογές.

Γύρω στις 11:00 χθες το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή και τον ρώτησε τι σκοπεύει να κάνει στις επικείμενες εκλογές. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι Εθνικές εκλογές θα προκηρυχθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

«Έχω πάρει την απόφασή μου. Σκέφτομαι να κάνω άλλα πράγματα», είπε ο Καραμανλής. Και με τον Μητσοτάκη να απαντά:

«Το δέχομαι και το σέβομαι».

Τα σχέδια του Καραμανλή και το «άκυρο» στον Μητσοτάκη

Αυτά τα διαρρέουν κυβερνητικοί διαμέσου κυβερνητικών ΜΜΕ. Όταν κάποιος λέει σε κάποιον άλλον «έχω να κάνω άλλα πράγματα» σημαίνει πρώτον ότι δεν θέλει να έχει επαφές με το συγκριμένο άτομο και δεύτερον αν όντως έχει να κάνει κάτι άλλο, σίγουρα αυτό το άλλο δεν το περιλαμβάνει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να είναι ενεργά παρών στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

Στην κυβέρνηση έτρεξαν, αμέσως, να ερμηνεύσουν τον πρώην Πρωθυπουργό ότι «στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αλλά η αλήθεια είναι άλλη και είναι μία.

Ο κ. Καραμανλής αποχωρεί λόγω του Μητσοτάκη και αυτό, μάλιστα, δεν κρύβεται. Όσο κι αν προσπαθούν στο Μαξίμου να «βαφτίσουν» το κρέας, ψάρι…

Όσο για τα άλλα πράγματα που έχει να κάνει, πρόκειται για την υποψηφιότητά του στην προεδρική εκλογή τον Μάρτιο του 2025, στην θέση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Για να γίνει αυτό ο πρώην Πρωθυπουργός θα πρέπει να «ουδετεροποιηθεί» πολιτικά και να προβάλει μία κατάλληλη ενωτική υποψηφιότητα.

Έτσι, λοιπόν, το ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι κάτι που βοηθάει για αυτό τον σκοπό.

Back to top button