ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σήμερα μαγειρεύουμε: Πεντανόστιμα κανελόνια κιμά με σάλτσα ντομάτας

Μία απίστευτη συνταγή για κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας η οποία μπορεί να σας φανεί λίγο ακριβή αλλά σας υπόσχομαι ότι θα σας το ξεπληρώσει με την ευκολία της και την απίστευτη γεύση της

Υλικά

2 πακέτο κανελόνια (η δοσολογία είναι για μεγάλο ταψί)
Για τη σάλτσα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 φλ. χυμό ντομάτας
5 κ.σ. συμπυνωμένος χυμό ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα
1 δαφνόφυλλο
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
Για τη γέμιση
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5κλ . μοσχαρίσιος κιμάς
1,5 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
½ μπαχάρι, σε σκόνη
¼ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
1/2 κλ. κασέρι τριμμένο η μοτσαρέλα τριμμένη η προβολόνε
1 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ξεκινάμε με τη σάλτσα και βάζουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη συμπυκνωμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Βράζουμε και κατόπιν μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 5

Ακόμη, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ψήνεται. Επίσης, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 6

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Επίσης, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης. Το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί ο κιμάς.

Βήμα 7

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα από το τυρί μας, τον μαϊντανό. Ακόμη, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη λίγο να κρυώσει.

Βήμα 8

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί, που από πριν έχουμε λαδώσει.

Βήμα 9

Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κανελόνια.

Βήμα 10

Έπειτα, ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Επίσης, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Ώστε να ξεροψηθεί ελαφρώς η επιφάνειά τους. Επίσης, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά το φαγητό να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου

Back to top button