Σκάει «κανόνι» στο Nammos; Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη με κλειστό το μαγαζί στις Κάννες και απλήρωτους υπαλλήλους και προμηθευτές
Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το εστιατόριο Nammos στο Παλμ Μπιτς των Καννών, στη νότια Γαλλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nice-Matin , οι οφειλές της επιχείρησης ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το εστιατόριο παραμένει κλειστό από τον Δεκέμβριο του 2024. Παράλληλα, εκκρεμούν απλήρωτοι μισθοί εργαζομένων ύψους τουλάχιστον 300,00 ευρώ, οι ίδιοι χρονολογούνται από τον Νοέμβριο του 2024.
Σκάει κανόνι στο Nammos; Πάνω από 2 εκατομμύρια τα χρέη Εργαζόμενοι σε Απόγνωση
Οι εργαζόμενοι του Nammos βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων. Ο Γουίλιαμ ντε Σαα, υπάλληλος που εργάζεται ως λαντζέρης από τον Μάιο του 2024, δήλωσε στο Nice-Matin :
«Από τότε που προσλήφθηκε, υπάρχουν συνεχείς καθυστερήσεις στις πληρωμές. Τους τελευταίους δύο μήνες, δεν έχω λάβει ούτε τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Αυτή τη στιγμή έχω μόλις 1,10 ευρώ στον λογαριασμό μου και δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου». Ο ίδιος προσπάθησε να ζητήσει συναινετική λύση της σύμβασής του, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.
View this post on InstagramAdvertisement
Άλλοι εργαζόμενοι επιβεβαιώνουν την κατάσταση. Ένας σερβιτόρος ανέφερε ότι η διοίκηση επικαλείται «προβλήματα με την τράπεζα» ως δικαιολογία για τις καθυστερήσεις. Ένας άλλος εργαζόμενος δήλωσε ούτε ότι δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι δεν απασχολούνταν στις θέσεις που αναγράφονταν στις συμβάσεις τους, ενώ οι υπερωρίες δεν καταγράφονταν.
Βερόνικα Πάστρα: Χαμός στα γενέθλια της κυρίας «Νammos» στη Μύκονο! (Φωτο)
Τεράστια Χρέη προς Προμηθευτές και Κοινωνικές Υπηρεσίες
Η οικονομική κρίση του Nammos δεν επηρεάζει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους προμηθευτές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση οφείλει περίπου 12 ευρώ σε περισσότερους από 130 προμηθευτές. Ένα παράδειγμα είναι η Pêcherie Azuréenne, στην οποία η Nammos Côte d’Azur χρωστά 225.000 ευρώ. Ο Κεβίν Μαμελέν, διευθυντής του ιχθυοπωλείου, δήλωσε ότι οι πληρωμές σταμάτησαν ξαφνικά, αφήνοντας την επιχείρησή του σε δύσκολη θέση.
Παράλληλα, η εταιρεία έχει σοβαρές οφειλές προς το Urssaf, το γαλλικό Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα συνολικά παθητικά της εταιρείας υπολογίζονται σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.
Οικονομικά Στοιχεία που Προκαλούν Ερωτήματα
Το Nammos Côte d’Azur, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εστιατόριο υπό την ηγεσία της Ζαννή Φραντζέσκου, βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Nice-Matin , ο κύκλος εργασιών από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2024 ανήλθε σε 10 ευρώ, ποσό που αποδεικνύεται ανεπαρκείς για να καλύψει τα έξοδα.
Η ADMO France, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εστιατόριο υπό δικαιοσύνη από το ομώνυμο εστιατόριο της Μυκόνου, εμφανίζει ζημία που ξεπερνά τα 7,8 ευρώ από την ίδρυσή της το 2021. ποσοστό 44,40%, η οικονομική κατάσταση παραμένει ασταθής.
Νίκος Γρυπάρης: Ο «πρίγκιπας» της Μυκόνου των Caprice και Sea Satin στη δίνη των πλειστηριασμών
Η Απάντηση της Διοίκησης
Η διοίκηση του Nammos αναγνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες και δηλώνει ότι βρίσκεται σε διαδικασία οικονομικής ανάλυσης. Ο δικηγόρος της εταιρείας, Πατρίκ Λερού, ανέφερε ότι «εργαζόμαστε εντατικά για να επιλύσουμε την κατάσταση το συντομότερο δυνατό».
Η ADMO France αποδίδει την κρίση σε «καθυστερήσεις στην επεξεργασία πληρωμών» και σε «ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον». Παρόλο που δεσμεύεται να καταβάλει τους οφειλόμενους μισθούς και να αποκαταστήσει τη λειτουργία του εστιατορίου, η κατάσταση φαίνεται να παραμένει κρίσιμη.
Αβέβαιο το Μέλλον
Η κρίση που πλήττει το Nammos στις Κάννες έχει σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές. Από μία, οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν σε αυτές. Από την άλλη, η φήμη του πολυτελούς εστιατορίου πλήττεται ανεπανόρθωτα. Η έκβαση της οικονομικής αναδιάρθρωσης παραμένει αβέβαιη, ενώ τα χρέη και οι καθυστερήσεις συνεχίζουν να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Χορηγούμενο