ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σοκ: Αυτή είναι η σοκολάτα που κρίθnκε επıκίνδυνn και ακατάλληλη!

Βρέθηκαν μέσα επικίνδυνα πλαστικά!

H Ειδοποίηση της Mondelēz για την σοκολάτα Milka Oreo που έγινε αρχικά στις 20 Φεβρουαρίου και αφορούσε 9 χώρες, επεκτάθηκε και στις 14 Μαρτίου ενημερώθηκαν άλλες 11 χώρες.

Πρόκειται για τις σοκολάτες της Mondelez Milka Oreo «μπάρες σοκολάτας γάλακτος με κομμάτια μπισκότων από την… Πολωνία, που παράγονται με ζύμη μπισκότων από την Ουγγαρία» στις οποίες εντοπίστηκαν πλαστικά κομμάτια. Ο κίνδυνος για τους καταναλωτές σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα ( RASFF) είναι σοβαρός.

Οι χώρες που ειδοποιήθηκαν είναι Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία Πορτογαλία και Ισπανία και τώρα το RASFF ενημέρωσε επίσης την Ιταλία που εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης, Ανδόρα, Βοσνία, Νήσοι Κέιμαν, Κύπρος, Εσθονία, Λετονία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Σλοβενία και Ουκρανία. Η Mondelez Polska Sp. z o. o. συνιστά στους καταναλωτές να μην καταναλώσουν και να καταστρέψουν τα εν λόγω προϊόντα.

Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή Ασφαλείας της Ισπανίας.

Οι ακόλουθες παρτίδες επηρεάστηκαν από την ανάκληση σύμφωνα με την Αρμόδια Υπηρεσία της Πολωνίας:

Προϊόν Ανάλωση κατά προτίμηση πριν Αριθμός παρτίδας Φωτογραφία προϊόντος

  • Μπάρα Milka Oreo (37 γρ.) 01/08/2024 OSK0934421
  • Μπάρα Milka Oreo (37 γρ.) 01/08/2024 OSK0934422
  • Μπάρα Milka Oreo (37 γρ.) 18/08/2024 OSK0934651

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στις 16 Φεβρουαρίου η Mondelēz Ελλάς ανακάλεσε από την Ελληνική αγορά σοκολάτα τη μπάρα σοκολάτας… LACTA – OREO λόγω πιθανής παρουσίας ξένου σώματος.

Δείτε επίσης ποιό είναι το υγροσάπουνο που κρίθηκε ακατάλληλο λόγω επικίνδυνης χημικούς ουσίας

Ο κίνδυνος από την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν πλαστικά κομμάτια είναι σοβαρός διότι μπορεί να σημειωθεί μόλυνση, πνιγμός ή τραυματισμός. Ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων, με τα πλαστικά θραύσματα να είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης. Τα πλαστικά θραύσματα μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα κατά της διάρκεια της παραγωγής τους στις μονάδες επεξεργασίας και παραγωγής τροφίμων από πολλές πηγές, όπως ορισμένα υλικά συσκευασίας, εργαλεία χειρός, εξοπλισμός, γάντια, ζώνες κατάψυξης και πλαστικοί ιμάντες.

Back to top button