ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Σοκ: ‘Χρυσές’ μάσες πίσω από τους θανάτους χιλιάδων Ελλήνων!

Οι απ’ ευθείας αναθέσεις και οι εταιρείες - 'φαντάσματα'!

Την ώρα που οι Έλληνες πέθαιναν από τον κορωνοϊό, διασωληνωμένοι εκτός Εντατικής, επειδή δεν υπήρχαν λεφτά, για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάποιοι, φαίνεται, πως έκαναν ταμείο εκατομμυρίων επάνω στην δυστυχία των Ελλήνων.

Εταιρείες που άνοιξαν μέσα σε μία νύχτα, πήραν απευθείας ανάθεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Γάντια, μάσκες κι άλλα περιφερειακά ήδη, αγοράστηκαν έως και τέσσερις φορές ακριβότερα!

Το σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων ευρώ επί των ημερών της Σοφίας Νικολάου στη θέση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής επιβεβαιώνει το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Το οποίο και δημοσιεύει το Documento της Κυριακής. Οι ελεγκτές, στο πολυσέλιδο πόρισμά τους κάνουν λόγο για ζημία στο Δημόσιο ύψους 2 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά από τις αναθέσεις που υπέγραψε μόνον η κα Νικολάου. Την περίοδο από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Και μάλιστα, με το επιχείρημα της προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η εντολή ελέγχου δόθηκε στο ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, μετά από μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσαν το Μάιο του 2021 κατά της Σοφίας Νικολάου, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Τα ευρήματα των ελεγκτών δείχνουν το «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων επί των ημερών της Σοφίας Νικολάου σε εταιρείες οι οποίες πωλούν τα ίδια προϊόντα (μάσκες, rapid test, γάντια κτλ) στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω από ότι σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Κάποιες εταιρείες εμφανίζονται να έχουν ιδρυθεί λίγο πριν συνάψουν σύμβαση με τη ΓΓΑΠ, δίχως σχετική εμπειρία. Μία από αυτές, για παράδειγμα, ιδρύθηκε ημέρα Κυριακή, από υπάλληλο γνωστού γυμναστηρίου της Κηφισιάς. Και ελάχιστες μέρες μετά έλαβε ανάθεση ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Κάποιες άλλες, ενώ δηλώνουν συγκεκριμένες διευθύνσεις ως έδρα, όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κάνουν έφοδο διαπιστώνουν ότι ουδέποτε λειτουργούσαν εκεί.

Back to top button