ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για να τεθούν τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας σε ετοιμότητα μάχης!

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα «για να τεθούν οι στρατηγικές δυνάμεις σε ετοιμότητα μάχης». Σε μία εξέλιξη που δεν προοιωνίζει τίποτα το αισιόδοξο. Και όλα αυτά, λίγο μετά το διάγγελμά του, που απάντησε στην κίνηση του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν να επισκεφθεί το Κίεβο και να διακηρύξει, ΜΆΛΙΣΤΑ, ότι «Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους την Ρωσία, μαζί με την Ουκρανία»!

Είχε προηγηθεί η φράση του ότι «Θέλω να επαναλάβω ότι αυτοί (σ.σ.: η Δύση) ξεκίνησαν τον πόλεμο. Και χρησιμοποιήσαμε και χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να τον σταματήσουμε» και προφανώς εννοούσε με πυρηνικά όπλα.

Περίπου 1.500 ρωσικές πυρηνικές κεφαλές τέθηκαν εν συνεχεία σε ετοιμότητα/ανάπτυξη. Δηλαδή σε βάσεις πυραύλων ή βομβαρδιστικών ή σε υποβρύχια στη θάλασσα, την πυρηνική «τριάδα» της Ρωσίας.

Η Ρωσία έχει στην κατοχή της 5.977 πυρηνικές κεφαλές. Αν και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 1.500 που έχουν αποσυρθεί και προορίζονται να καταστραφούν.

Από τα υπόλοιπα 4.500 τα πιο πολλά είναι στρατηγικά πυρηνικά όπλα- βαλλιστικοί πύραυλοι για να χτυπούν στόχους σε μεγάλες αποστάσεις.

Μεταξύ αυτών είναι διηπειρωτικοί πύραυλοι, βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται από υποβρύχια και πύραυλοι που εκτοξεύονται από στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Τα υπόλοιπα όπλα βλήματα πυροβολικού με πυρηνική γόμωση είναι μικρού βεληνεκούς τακτικού πεδίου, μέχρι την ακτίνα των 500 χλμ.

Aύριο Τετάρτη (22/2) θα συζητήσει η Ρωσική Δούμα, (Κάτω Βουλή), το νομοσχέδιο που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την αναστολή της συμμετοχής της χώρας στη συνθήκη περιορισμού των πυρηνικών όπλων New START.

Θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Και, αν εγκριθεί θα στείλει στη συνέχεια το νομοσχέδιο στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής, Βιατσεσλάφ Βαλόντιν.

Back to top button