ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοκάρει ο γιός του Γιάννη Βούρου: «Έγραψαν ότι ο πατέρας μου ‘έκανε ένα παιδί τέρας’»!

Για τα κακεντρεχή δημοσιεύματα που αφορούσαν τον ίδιο μίλησε ο γιος του Γιάννη Βούρου σε συνέντευξή του.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στις 10», ο Στέφανος Βούρος αναφέρθηκε στη μορφή αναπηρίας του, αλλά και το δημοσίευμα που τον αποκάλεσε «τέρας», όταν γεννήθηκε.

«Ας το πούμε αναπηρία, δεν είναι κακό να δαιμονοποιούμε τις λέξεις. Είναι μια αναπηρία, μια μορφή αναπηρίας. Έχω γεννηθεί χωρίς δάχτυλα στα άνω και τα κάτω άκρα. Οι γονείς μου αποδέχτηκαν την αναπηρία μου και βοήθησαν και εμένα να τη δεχτώ. Δεν ντράπηκα ποτέ για μένα, ούτε έκρυψα ποτέ τα χέρια μου» είπε αρχικά.

«Μια εφημερίδα είχε γράψει πως ο Γιάννης Βούρος έκανε ένα παιδί τέρας. Και με πήρε ο πατέρας μου, με πήγε στην εφημερίδα, με έδειξε και είπε “αυτό το αγγελούδι είναι τέρας;”. Μετά ζήτησαν συγγνώμη και όλα καλά» πρόσθεσε.

Τέλος, ο ίδιος επισήμανε ότι: «Οι γονείς μου με είχαν προετοιμάσει για ερωτήσεις που θα μου έκαναν τα παιδιά στο σχολείο. Δεν επέτρεψα ποτέ στους γύρω μου να με απορρίψουν λόγω της αναπηρίας μου. Δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα στις σχέσεις μου με το αντίθετο φύλο. Μια κοπέλα με είχε απορρίψει γιατί είχε φετίχ με τα δάχτυλα».

Το TikTok

Ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννη Βούρου και της Νταίζης Σεμπεκοπούλου, Στέφανος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok.

Είναι κειμενογράφος και παρά το γεγονός ότι έχει γεννηθεί χωρίς δάχτυλα, το αντιμετωπίζει με αυτοσαρκασμό και χωρίς ίχνος κόμπλεξ. Μάλιστα, στη λεζάντα του προφίλ του, με την οποία συστήνει τον εαυτό του στο κοινό του, αναφέρει: «Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλ… oh wait».

Γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα τόσο στα άνω, όσο και στα κάτω άκρα, όμως αυτό ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρά του, ούτε τον εμπόδισε να ζει μια φυσιολογική ζωή.

Σπούδασε στην Ελλάδα, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο και έδωσε μεγάλο αγώνα για να ανελιχθεί επαγγελματικά. Πλέον, συνεργάζεται με δύο διαφημιστικές εταιρείες ως κειμενογράφος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Βούρος απέφυγε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του, το οποίο θα μπορούσε να τον βοηθήσει σημαντικά, ώστε να του δοθούν πιο εύκολα επαγγελματικές ευκαιρίες.

@stefvour

I did not expect that 😂 #stefvour #tiktokgreece #fy #ai

♬ オリジナル楽曲 – ローカルカンピオーネ🗾👑 – ローカルカンピオーネ🗾👑

Οι δράσεις για εξοικείωση του κοινού με την αναπηρία

Εκτός των άλλων, έχει δημιουργήσει και έναν σύνδεσμο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την εικόνα της αναπηρίας, μέσω της ευαισθητοποίησης των μαθητών, την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού και τη δημιουργία αντανακλαστικών και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης. Τέλος, αγωνίζεται και για την κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρίες.

Μέσα από τα βίντεό του στο Tik Tok, τα οποία συγκεντρώνουν χιλιάδες views, προσπαθεί να περάσει τα δικά του μηνύματα σχετικά με την αναπηρία. «Μέσα από το TikTok προσπαθώ να βοηθάω άτομα με αναπηρία, το ξεκίνησα μέσα στην καραντίνα αρχικά για πλάκα», είχε πει ο Στέφανος Βούρος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

@stefvour

Όχι, έχω άδικο; #tiktokgreece #stefvour #fy

♬ original sound – Stefanos Vouros

Ο ίδιος είχε αποδεχτεί και κατανοήσει τη διαφορετικότητά του ήδη από νεαρή ηλικία… Αφού οι γονείς του τού είχαν εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η αναπηρία του δεν αποτέλεσε λοιπόν, ποτέ πρόβλημα στις φιλικές ή προσωπικές του σχέσεις.

@stefvour

Ορίστε… Φαγωθήκατε! #stefvour #tiktokgreece #fy

♬ original sound – Stefanos Vouros

«Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να προσεγγίσω γυναίκες που μου άρεσαν. Ωστόσο καμία δεν μου είπε ότι με απορρίπτει λόγω δαχτύλων. Από μικρός ήθελα οικογένεια, αλλά πρέπει πρώτα να βρω μια κοπέλα. Σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να γίνει στόχος λύπησης. Είναι αυτό που λέμε, ότι όπως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου, έτσι θα σου συμπεριφέρονται και οι άλλοι. Από τη στιγμή που αισθάνομαι ως ίσος προς ίσο, ο άλλος το εκλαμβάνει και μου φέρεται αντίστοιχα» είχε δηλώσει.

Related Articles

Back to top button