ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός: Tο Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας κήρυξε επιδημία ιλαράς σε εθνικό επίπεδο

Με φόντο την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς. Καθώς και του μεγάλου αριθμού παιδιών που νοσηλεύονται με την ασθένεια, το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας κήρυξε επιδημία ιλαράς σε εθνικό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, καταγράφονται σχεδόν 2.000 κρούσματα σε 29 νομούς. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Ως αποτέλεσμα στο εξής θα εμβολιάζονται παιδιά ηλικίας μεταξύ 9 και 11 μηνών . Σε σύγκριση με το κανονικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της ιλαράς από 12 μηνών και 5 έως 7 ετών. Στο στόχαστρο της νέας καμπάνιας θα μπουν και όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή με ελλιπή εμβολιασμό.

Με φόντο την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς, καθώς και του μεγάλου αριθμού παιδιών που νοσηλεύονται με την ασθένεια. Το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας κήρυξε επιδημία ιλαράς σε εθνικό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, καταγράφονται σχεδόν 2.000 κρούσματα σε 29 νομούς, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Ως αποτέλεσμα στο εξής θα εμβολιάζονται παιδιά ηλικίας μεταξύ 9 και 11 μηνών , σε σύγκριση με το κανονικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της ιλαράς από 12 μηνών και 5 έως 7 ετών. Στο στόχαστρο της νέας καμπάνιας θα μπουν και όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή με ελλιπή εμβολιασμό.

Related Articles

Back to top button