Η παπάγια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως. Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένο στην Ελλάδα. Συχνά αποκαλείται “βασιλιάς των φρούτων” λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς της.
Ο χυμός παπάγιας χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή παγωτών, smoothies, χυμών, μαρμελάδων και κοκτέιλ.
Επιπλέον, η παπάγια είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της συνολικής μας υγείας.
Βιταμίνες και Πολύτιμα Συστατικά της Παπάγιας:
Βιταμίνη C
Βιταμίνη Ε
Κάλιο
Λυκοπένιο (αντιοξειδωτικό καροτενοειδές με αντικαρκινικές ιδιότητες)
Βήτα-Καροτίνη (προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη)
Παπαΐνη (ένζυμο που αυξάνει την παραγωγή κυτοκινών, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση φλεγμονών)
Πρόσθετα Οφέλη της Παπάγιας:
Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ και επιβραδύνει την επιδείνωσή της.
Επίσης προλαμβάνει διάφορες μορφές καρκίνου χάρη στα πλούσια αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C.
Επιπλέον προστατεύει την καρδιά βελτιώνοντας τη λειτουργία των αρτηριών και την κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας έτσι τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Έχει υπογλυκαιμική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Ενισχύει την όραση χάρη στη λουτεΐνη, τη ζεαξανθίνη, τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Ε, βοηθώντας στην πρόληψη οφθαλμικών παθήσεων όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Ακόμη βελτιώνει την πέψη χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, μειώνοντας το φούσκωμα και ανακουφίζοντας από τη δυσκοιλιότητα. Οι φυτικές ίνες της παπάγιας προάγουν την καλή λειτουργία του εντέρου.
Δείτε το βίντεο:
Χορηγούμενο