Χορηγούμενο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα εστιατόρια στην Αθήνα που κέρδισαν αστέρι Michelin

Τα εστιατόρια στην Αθήνα που κέρδισαν αστέρι Michelin

Τα εστιατόρια στην Αθήνα που κέρδισαν αστέρι Michelin… Ο διάσημος οδηγός Michelin Αθήνα, ανακοίνωσε τις επιλογές του και επιβεβαίωσε τη θέση της ελληνικής Πρωτεύουσας στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Ανάμεσα στις βραβεύσεις, το εστιατόριο Δέλτα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διατήρησε τα δύο αστέρια του, μια διάκριση που συνεχίζει να εντυπωσιάζει, υπό τη δημιουργική καθοδήγηση των σεφ Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου.

Το Delta έχει καταφέρει να ξεχωρίσει χάρη στη φιλοσοφία του που συνδυάζει την τοπική παράδοση με τη μοντέρνα γαστρονομία, προβάλλοντας την ελληνική κουζίνα με έναν ανατρεπτικό και καλλιτεχνικό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική εμπειρία που κερδίζει τόσο τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας όσο και τους απαιτητικούς κριτικούς του οδηγού Michelin.

Χορηγούμενο

Το νέο αστέρι της πόλης

Το νέο αστέρι της πόλης, ωστόσο, απονεμήθηκε στο Makris Athens by Domes , το οποίο διευθύνει ο ταλαντούχος σεφ Πέτρος Δήμας. Η προσθήκη αυτή αναδεικνύει τη διαρκώς εξελισσόμενη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Το Makris Athens έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις πρωτότυπες γεύσεις του και την προσήλωσή του στην ποιότητα, προβάλλοντας μια εκλεπτυσμένη κουζίνα που ενώνει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Η ανακοίνωση του οδηγού Michelin

«Απέναντι από τα ερείπια της Αγοράς, το επίκεντρο της πολιτικής, εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας στην Αρχαία Αθήνα, αυτό το μέρος στεγάζεται σε ένα κτίριο γεμάτο ιστορία.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός επιδιώκει να βυθίσει τους επισκέπτες στη συναρπαστική τοπική ιστορία (με ένα γυάλινο δάπεδο που αποκαλύπτει αρχαία αντικείμενα κάτω από το έδαφος), ενώ ο σεφ Πέτρος Δήμας ανιχνεύει τα όρια της γαστρονομικής δημιουργίας για να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της χώρας.

Χορηγούμενο

Η μερίδα του λέοντος των υλικών προέρχεται από τη φάρμα του σεφ, που βρίσκεται μόλις 45 λεπτά από το εστιατόριο, κάτι που ενισχύει την ποιότητα των πιάτων που κοσμούν το μενού του: Genesis, Utopia και Physis Vegan», γράφει ο οδηγός.

«Που θα φάμε καλά;»: Πως θα καταλάβετε εάν ένα εστιατόριο είναι καλό ή κακό χωρίς να δοκιμάσετε το φαγητό του! (βίντεο)

Οι δηλώσεις Πόλενεκ

Ο Γκουένταλ Πόλενεκ, διευθυντής του διεθνούς τμήματος του οδηγού Michelin, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι… «Οι ομάδες επιθεώρησης που διαθέτουμε έχουν επαινέσει τις προσπάθειες ενός ολόκληρου τομέα που ενισχύει την ελκυστικότητα της χώρας στην παγκόσμια σκηνή, καθιστώντας τη γαστρονομία ακρογωνιαίο λίθο της ήπιας ισχύος της Ελλάδας και της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξής της».

Η αναγνώριση των εστιατορίων αυτών υπογραμμίζει τη δυναμική της Αθήνας ως γαστρονομικό προορισμό που δεν σταματά να εξελίσσεται. Οι νέες διακρίσεις από τον οδηγό Michelin ενισχύουν την εικόνα της πόλης, ενώ παράλληλα προσελκύουν από όλο τον κόσμο που θέλουν να δοκιμάσουν την υψηλή ποιότητα και τη δημιουργικότητα που προσφέρουν οι κορυφαίοι σεφ της.

Χορηγούμενο

Η Αθήνα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στη διεθνή σκηνή, αποδεικνύοντας ότι η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει έναν από τους ισχυρότερους πρεσβευτές της ελληνικής κουλτούρας.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button