«Τέλος» το «Γλύξμπουργκ»: Με νέο επώνυμο τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας αποκτούν ελληνική ιθαγένεια
«Τέλος» το «Γλύξμπουργκ»; Με νέο επώνυμο τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας αποκτούν ελληνική ιθαγένεια
Τέλος το Γλύξμπουργκ; Με νέο επώνυμο τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας… Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον Νόμο Βενιζέλου και αποδέχονται τις προϋποθέσεις που ορίζει για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, που προκαλεί ενδιαφέρον και συζητήσεις, αποκαλύφθηκε μέσα από το δελτίο του Action 24, το οποίο ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες για την κατάθεση της σχετικής αίτησης θα ξεκινήσουν μέχρι την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου.
Τέλος το «Γλύξμπουργκ»
Μια από τις πτυχές που ξεχωρίζουν στην όλη διαδικασία αφορά το επώνυμο που θα χρησιμοποιήσουν τα μέλη της οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκφράσει την άρνησή τους να φέρουν το επίθετο «Γλύξμπουργκ», το οποίο είχε συσχετιστεί με τη δυναστεία τους στο παρελθόν. Αντίθετα, προτιμούν τη χρήση του «De Grecia», όπως ήδη εμφανίζεται στα ευρωπαϊκά διαβατήριά τους. Το συγκεκριμένο ελληνικό όνομα θα αναγράφεται και στα επίσημα στοιχεία τους… Εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία για την απόκτηση της ιθαγένειας.
Δείτε επίσης – Παύλος Γλύξμπουργκ – Μαρί Σανταλ. Ποιά είναι η «καυτή πριγκίπισσα» που δεν γνωρίζαμε;
Ο Νόμος Βενιζέλου
Ο Νόμος Βενιζέλου, στον οποίο βασίζεται η πρωτοβουλία αυτή, παρέχει το δικαίωμα σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια… Εφόσον, πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Η κίνηση της τέως βασιλικής οικογένειας να ακολουθήσει αυτήν τη διαδικασία είναι μια ένδειξη προσαρμογής στις σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις… Ενώ, ταυτόχρονα, δημιουργεί νέα δεδομένα σχετικά με τη σχέση τους με το Ελληνικό Κράτος.
Δείτε επίσης – Έριξε «βόμβα» ο Παύλος Γλύξμπουργκ: «Θα με βλέπετε πολύ συχνά στην Ελλάδα…»
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, τόσο σε πολιτικούς, όσο και σε κοινωνικούς κύκλους. Ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία και πώς θα γίνει αποδεκτή η ενσωμάτωσή τους στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.
Χορηγούμενο